Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prekrasni koncert

Zagrebački djevojački zbor Zvjezdice proslavio 30 godina djelovanja

zbor zvjezdice
Foto: Toni Renaud
1/8
18.09.2015.
u 13:57

Zagrebački djevojački zbor Zvjezdice , prekrasnim je koncertom u prepunom Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu prošle nedjelje proslavio svojih 30 godina djelovanja. Pod ravnanjem voditelja zbora, maestra Zdravka Šljivca, te uz instrumentalnu pratnju Zagrebačke filharmonije i Tamburaškog orkestra HRT-a, uz Zvjezdice i Ex-Zvjezdice nastupili su operni solisti Martina Zadro, Siniša Galović i Leon Košavić, zatim bivše članice zbora: Tanja Ruždjak, Mima Karaula, Nina Badrić, Marija Husar Rimac,Ivana Husar Mlinac, te Dječji operni zbor.

Koncert je otvoren a cappella skladbom 'Magnificat' Davorina Kempfa, a na repertoaru su se našla još i djela Franza Schuberta, Johanna Sebastiana Bacha, Stevana Mokranjca, Josipa Magdića, legendarni Amazing Grace i Edelweiss te folklorni napjevi Bože Potočnika i Siniše Leopolda.

Voditeljica koncerta bila je Gordana Krpan, a na kraju koncerta izvedena je skladba „Mir“ koju su davne 1991. Godine „Zvjezdice“ izvele u Hrvatskom narodnom kazalištu na koncertu pod istim naslovom, a koje je tada zabilježilo rekordan posjet u svojoj više od stotina godina dugoj povijesti,

Zbor je pozdravio gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić i najavio kandidaturu Zvjezdica za Nagradu grada Zagreba . O dostignućima Zvjezdica govorio je novinar Branimir Pofuk,a o najnovijem diskografskom izdanju „Brahms , Britten“ kreativna direktorica „Croatie Records“ Nikolina Mazalin.

Povodom 30 obljetnice glazbenog djelovanja, Zboru i Maestru Zdravku Šljivcu uručena je i povelja Zagrebačke Filharmonije za iznimna dostignuća i izvrsnost .Povelju je Zvjezdicama uručio ravnatelj gospodin  Mirko Boch.

Tijekom svojih 30 godina djelovanja, Zvjezdice su ostvarile izniman broj samostalnih nastupa i koncerata, osvojile mnogobrojne najviše nagrade i priznanja, sudjelovale u velikim domaćim i međunarodnim glazbenim projektima s najznačajnijim domaćim i stranim ansamblima, solistima i dirigentima. Zbor je dao i svoj izniman doprinos hrvatskoj diskografiji s velikim brojem snimljenih CD i DVD izdanja, Proputovale su gotovo cijeli svijet od Europe preko Sjedinjenih Američkih Država do daleke Australije i Malezije, ostvarivši iznimne međunarodne uspjehe, a u planu je i četvrta američka turneja u prosincu.  

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije