Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncert u Rastokama

Uz violončelisticu Anu Turkalj nastupio i meksički violinist Adolfo Aleja

02.08.2022.
u 21:10

U sklopu Dana grada Slunja u Rastokama je nastupila slunjska violončelistica s međunarodnom karijerom Ana Turkalj uz meksičkog violinista Adolfa Aleju. I brat Ane Turkalj Ivan je međunarodno priznati violončelist

U sklopu Dana grada Slunja u Rastokama su u utorak navečer nastupili hrvatska violončelistica Ana Turkalj i meksički violinist Adolfo Aleja. Na koncertu su izvodili i djela Reinholda Glierea i Josea Elisonda, a u stanci je par pjesama odrecitirao slunjski pjesnik Branko Pejnović.

Slunjska violončelistica Ana Turkalj, čiji je brat Ivan Turkalj također međunarodno poznati čelist, osvojila je čitav niz nagrada na natjecanjima diljem Europe. Nagrade je osvajala i u Hrvatskoj i to na natjecanjima "Rudolf Matz" i "Antonio Janigro", ali i na austrijskom natjecanju Prima la Musica. 

Studirala je u Zurichu i to kod profesora Orfea Mandozzija. Potom se usavršavala se na Glazbenoj akademiji u Baselu, a pohađala je i majstorske klase kod umjetnika kao što su to Götz Teutsch, Wolfgang Böttcher, Seiji Ozawa, Arto Noras, Bernard Greenhouse i Nicolas Altstaedt. 

Trenutno je članica Atl-Tria te nekih drugih komornih sastava s kojima muzicira u glazbenim središtima kao što su to Beč, Salzburg, Venecija, Verona, Rim, Ljubljana, Barecelona, London, Tokyo, New York, Boston....

Snimila je i sonate Carla Heinricha Reineckea za violončelo uz pijanista Alecka Carrattu. Hrvatska glazbena scena je tek treba otkriti. 

Branko Pejnović koji vodi Društvo prijatelja prirodnih ljepota Slunja i Rastoka namjerava u Zagrebu izložiti djela poznatog američkog kipara iz Slunja Josipa Turkalja, inače suradnika Ivana Meštrovića, na kojem bi nastupila i Ana Turkalj. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije