Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skromni intendant

Vicko Bilandžić: "Za 69. Splitsko ljeto ubili smo šefa i stanicu!"

Miroslav Lelas/PIXSELL
14.08.2023.
u 14:28

"Poslužit ću se slengom Mertojaka, kvarta u kojem sam odrastao i reći: "Za Splitsko ljeto ubili smo i šefa i stanicu!"," rekao je prezadovoljan Vicko Bilandžić intendant HNK Split, rezimirajući sa suradnicima rezultate 69. Splitskog ljeta, na današnjoj konferenciji za medije. Tvrde da je ovo Splitsko ljeto najbolje do sada, jer je zabilježen rast gledatelja za 48 posto u odnosu na lani te za 78 posto rast prihoda u odnosu na 2022.

Intrigantni plakati o kojima je brujio cijeli grad, ali i Hrvatske, po Bilandžiću nisu razlog bolje posjećenosti, nego su važni isključivo kvaliteta izvedbi i znatno veća gledališta. Najvećom vrijednoću 69. Splitskog ljeta smatra novu scenu u marjanskoj uvali Bene koja za razliku od Sustipana može primiti više od 500 gledatelja. Prema raspoloživim podacima festivalske predstave vidjelo je 10.142 gledatelja, a od ulaznica ostvaren je prihod od 170.507 eura.

 

"Počeli smo raditi pravo kazalište! Posebno zahvaljujem tehnici koja je bila bez  šefa i unatoč tomu sve je vrhunski odradila, a od danas je Slaven Raos prvi čovjek Tehnike HNK Split", naglasio je.  Po prvi put, uoči dodjele objavljeni su dobitnici "Judite".  Za najbolje umjetničko ostvarenje glazbenog programa 69. Splitskog ljeta Nagradu dobiva Orest Shourgot, ukrajinski violinist , dirigent i redoviti profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu za izvedbu solističkog recitala pod nazivom "Remek-djela za solo violinu". "Juditu" za najbolje umjetničko ostvarenje dramskog programa po ocjeni žirija jednoglasno je zavrijedio glumački ansambl za predstave "Ana Karenjina" izvedenu u koprodukciji Dramskog studija Prazan prostor i Kraljevskog pozorišta Zetski dom, u režiji Mirka Radonjića.

Ravnateljica Opere Ivana Srbljan pohvalila je vrhunski glazbeni program kojim  se nije podilazilo publici, dok je šef Drame Ivan Plazibat rekao da je najveći rezultat četiri izvedbe "Gazdarice" pred punim gledalištem. Tvrdi kako su teatru financijski i estetski isplatljivije predstave nezavisne scene.

Novi ravnatelj splitskog Baleta Pedro Carneiro ustvrdio je da su izveli dva vrlo izazovna programa i da je najvažnije da plešu raznovrsne predstave, ne samo klasični ili samo suvremeni balet. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije