Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ELAN Cijenjeni kantautor piše glazbu za Gričku vješticu

U 71. godini Arsen aktivniji nego ikad

21.01.2009.
u 17:29

Fizički više nikad neću biti isti, ali općenito žešći sam i inspiriraniji nego ikad – kazao nam je naš uvaženi kantautor Arsen Dedić. I doista, u 71. godini života ne miruje. Štoviše sklada pravu poslasticu – glazbu za tv seriju “Grička vještica” koja će se raditi u koprodukciji HTV-a i Jadran filma.

Arsen i Zagorka
Nije to njegov prvi susret s djelom Marije Jurić Zagorke, jer svojom je glazbom potkrijepio i istoimenu predstavu za Histrione kad je lijepu “vješticu” Neru igrala Lucija Šerbedžija. Ali kako se Arsen ne voli ni u čemu ponavljati, za seriju sprema nešto potpuno drugačije.

– Sve će biti apsolutno novo! Glavnu temu već sam napisao, ali nikome ništa još ne pokazujem. A u kojem će smjeru skladanje ići dalje, čekam dok ne vidim lice nove Gričke vještice – otkrio je Arsen. A ime, kao i lice Gričke Nere, i uopće sastav glumačke ekipe, još se ne zna.

Kako doznajemo iz povjerljivih izvora, veliki će se glumački casting održati na proljeće, a interes glumaca za uloge je nevjerojatno velik. Serija je u pripremi već šest mjeseci, a sada je u fazi izrade raskošnih scenografija i kostima. Prva klapa serijala, koji će imati 36 nastavaka, trebala bi pasti početkom ljeta, a snimat će se na lokacijama zagrebačkog Kaptola i Griča, u Beču i raznim austrijskim dvorcima.

Pune ruke posla
I dok se veo tajne oko “Gričke vještice” malo ne razdani, a Arsen Dedić u liku buduće Nere dobije inspiraciju za dovršetak glazbe, ima on i na drugim poljima pune ruke posla: – Spremam zbirku satiričkih stihova “Zidne novine”. Sređujem i antologiju od svojih 110 pjesama za Croatia Records, a sa Zlatkom Bourekom pripremam lutkarsku operu.

Priključio se i mnogim poznatim osobama u akciji “Stop zakonu o pušenju”. Zbog štetnosti pušenja, njegov potez možda čudi znamo li da će uskoro biti pet godina otkako su mu operacijom u Padovi presađena jetra. No, Arsen za svoje zdravstvene tegobe ne krivi pušenje jer nije strastveni pušač.

– Protiv svakog sam ograničavanja slobode, a novi zakon o pušenju svakako to jest! – kaže.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije