Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RECITAL

Troje pijanista svirat će na klaviru profesora Stančića

svetislav stančić
Lisinski.hr
02.01.2015.
u 00:30

Koncert u organizaciji HGZ-a, Muzičke akademije i Umjetničke organizacije Cristoforium počinje u 20 sati, a prije koncerta publika će moći razgledati izložbu o Stančićevu životu i djelu

Hrvatski glazbeni zavod u Zagrebu svoja će vrata publici prvi put u 2015. godini otvoriti 7. siječnja jednim na mnogo razina važnim i posebnim koncertom. Bit će to recital troje eminentnih zagrebačkih pijanista. Pavica Gvozdić, Sretna Meštrović i Vladimir Krpan nastupit će u spomen na svog velikog učitelja Svetislava Stančića.

Na početku godine, u kojoj će se 7. srpnja navršiti 120 godina od Stančićeva rođenja, troje pijanista svirat će na restauriranom klaviru marke Pleyel koji je svojedobno pripadao upravo njihovu profesoru, a ni datum koncerta nije izabran slučajno jer veliki je zagrebački pijanist i glasoviti pedagog umro upravo 7. siječnja 1970. godine. Program će otvoriti Sretna Meštrović svirajući Pet glazbenih trenutaka iz op. 94 Franza Schuberta, Vladimir Krpan izvodi Beethovenovu Sonatu br. 23 u f-molu – Appassionatu, a Pavica Gvozdić Franckov Preludij, koral i fugu op. 21.

Koncert u organizaciji HGZ-a, Muzičke akademije i Umjetničke organizacije Cristoforium počinje u 20 sati, a prije koncerta publika će moći razgledati izložbu o Stančićevu životu i djelu za koju je muzikologinja Nada Bezić probrala građu iz opsežne Stančićeve ostavštine pohranjene u arhivu HGZ-a. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije