Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BALET

Trnoružica, u koreografiji Dereka Deanea, ponovno na sceni HNK

TRNORUŽICA
v.l.
14.10.2009.
u 15:45

Na scenu zagrebačkog HNK vratio se veliki klasični balet “Trnoružica” Petra Iljiča Čajkovskog, zapravo obnova baleta koju je prema izvornoj koreografiji postavio koreograf i redatelj Derek Deane.

Na scenu zagrebačkog HNK vratio se veliki klasični balet “Trnoružica” Petra Iljiča Čajkovskog, zapravo obnova baleta starog dvije godine koju je prema izvornoj koreografiji postavio koreograf i redatelj Derek Deane, čest zagrebački gost.

Na novoj premijeri i nekoliko sljedećih izvedbi ulogu princeze Aurore plesala je Fernarda Oliveira, a njezin je princ Azamat Nabiullin (na slici u prizoru iz trećeg čina). Predstavu svakako morate vidjeti, a ako imate koga mlađeg, svakako ga povedite sa sobom.

Dječje oči bit će očarane baletnom bajkom, to više jer je upravo ovaj balet svojevrsna protuteža eteričnom “Labuđem jezeru”. Ne slušajte stoga one koji kažu da su scena i kostimi kič. Oni su baš takvi kakvi za “Trnoružicu” moraju biti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije