Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grički dijalog

Tribina "Je li pop kultura Frankesteinova mlada?"

harry potter
arhiva VL
24.06.2010.
u 11:30

Moderatorice Jadranka Pintarić i Jagna Pogačnik razgovaraju s Katarinom Peović Vuković, Tomislavom Brlekom, Brankom Kostelnikom i Borivojem Radakovićem.

Kako popularna kultura utječe na status, sredstva i recepciju književnih djela? Može li se reći da je roman žanr popularne kulture, a popularna kultura tema romana? Što je to rock poezija i kakav je status knjiga u kojima su sakupljeni tekstovi pjesama rock bandova? Jesmo li u teorijskom proučavanju veze popularne kulture i književnosti odmakli dalje od "proze u trapericama"? Je li očigledna tvrdnja K. Turnera da su pop kultura i masovni mediji u simbiotskoj vezi: međusobno su ovisni i prisno surađuju? Što danas znači podjela na višu i nižu kulturu? Što je u kulturi rafinirano, a što priprosto? Je li pop kultura smanjila društvene distance među društvenim grupama (klasama)?

Na ta i mnogo druga pitanja odgovara nova tribina u ciklusu Grički dijalog koja se organizira u suradnji s Hrvatskim društvom pisaca.  Posjetit je možete u ponedjeljak, 28.lipnja u 19 sati, u  Profil Megastoru. Moderatorice Jadranka Pintarić i Jagna Pogačnik tribinu su nazvale intrigantno - "Je li pop kultura Frankesteinova mlada? Od Beatlesa do Harryja Pottera". Gosti su im Katarina Peović Vuković, Tomislav Brlek, Branko Kostelnik i Borivoj Radaković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije