Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donatorski koncert

Tri zagrebačka zbora nastupaju u Klovićevim dvorima za obnovu crkve sv. Katarine

Zagreb: Crkva svete Katarine na Gornjem gradu oštećena je u potresu
Marko Lukunic/PIXSELL
07.07.2022.
u 13:20

U sklopu Večeri na Griču u petak će se u Klovićevim dvorima održati donatorski koncert za obnovu crkve sv. Katarine. Nastupaju Oratorijsk zbor crkve sv. Marka Cantores Sancti Marci, Akademski zbor Vladimir Prelog i Akademski zbor Ivan Goran Kovačić

U petak 8. srpnja s početkom u 21 sat u Atriju Klovićevih dvora tri će ugledna zagrebačka zbora pjevati na donatorskom koncertu za obnovu obližnje crkve sv. Katarine. Ova je prekrasna gornjogradska crkva teško stradala u oba nedavna potresa, prvo u onom zagrebačkom, a onda i u onom banijskom.

Na koncertu će nastupiti Oratorijski zbor crkve sv. Marka Cantores Sancti Marci pod ravnanjem Jurice Petrača, Akademiski zbor Vladimir Prelog pod ravnanjem Ive Juras i Akademski zbor Ivan Goran Kovačić pod ravnanjem Ivana Šćepanovića. Na programu su djela Gustava Holsta, Igora Kuljerića, Sergeja Rahmanjinova, Pabla Casalsa, Franza Biebla, Mate Lešćana, Borisa Papandopula, Blaženka Juračića, Jakova Gotovca... 

Poseban je raritet ovog koncerta činjenica da će biti izveden i stavak Svet iz Papandopulove čuvene Hrvatske mise koju je Akademski zbor Ivan Goran Kovačić snimio 1983. godine baš u crkvi sv. Katarine pod ravnanjem svog tadašnjeg umjetničkog šefa dirigenta Vladimira Kranjčevića. 

Organizator koncerta je Kulturno informativni centar, a ulaznice za ovaj koncert koji je dio Večeri na Griču i ima plemenitu namjenu prodaju se po cijeni od 100 kuna. 
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije