Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 196
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lisinski

Suvremena Bizetova Carmen živi u okrutnom latino predgrađu

studentska Carmen
arhiva
23.11.2011.
u 12:20

Opera je nastala u zajedničkoj produkciji i izvedbi studenata Muzičke akademije, Akademije dramske umjetnosti, Akademije likovnih umjetnosti i Tekstilno-tehnološkog fakulteta, a vode ih redatelj Krešimir Dolenčić i dirigent Mladen Tarbuk

Premijera Bizetove opere "Carmen“ u zajedničkoj produkciji (i izvedbi studenata) triju umjetničkih zagrebačkih akademija – Muzičke akademije, Akademije dramske umjetnosti, Akademije likovnih umjetnosti i Tekstilno-tehnološkog fakulteta održat će se u subotu 26. studenoga u KD Vatroslav Lisinski i dan poslije, u nedjelju 27. studenoga. Potaknute velikim uspjehom projekata "Čarobna frula“ W. A. Mozarta i „Ivan Grozni“ Sergeja Prokofjeva u školskoj godini 2009./2010., umjetničke su se akademije ponovno odlučile na veliku produkciju, i to u režiji Krešimira Dolenčića, a pod dirigentskom palicom Mladena Tarbuka. Mlade soliste, zboriste i plesače pratit će orkestar Muzičke akademije u sezoni kada upravo ta zagrebačka akademija slavi 90. rođendan. Nova, suvremena studentska "Carmen" smještena je u okrutno latino predgrađe.

U projektu sudjeluju i polaznice Škole za suvremeni ples Ane Maletić i dječji zbor Zagrebački dječaci. Ovogodišnju produkciju jedne od najpoznatijih svjetskih opera  studenti će izvesti uz mentorstvo profesora i suradnika Sveučilišta u Zagrebu, a na operi su radila čak 352 sudionika tijekom tri mjeseca. 

Predstava će gostovati i u Rijeci, u HNK Ivana pl. Zajca 2. prosinca.

Oni koji ne uspiju nabaviti ulaznice za "Carmen“, mogu je pratiti putem izravnoga prijenosa iz dvorane Lisinski na internetskoj adresi mms://irtv.carnet.hr/akademija

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije