Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Schindlerov lista"

Spielberg čestitao Branku Lustigu na nagradi za životno djelo

Branko Lustig
16.10.2013.
u 10:49

Zagreb jedan od kandidata gradova za obilježavanje dvadesete obljetnice filma Schindlerova lista, a Lustig kaže da će 8. Festival Tolerancije upravo tome posvetiti izložbu te da će Steven Spielberg tome dati svoju potporu

Povodom nedavno uručene nagrade za životno djelo koju je Lets’s CEE festival na specijalnoj projekciji obilježavanja dvadesetogodišnjice filma Schindlerova lista 19. rujna dodijelio glasovitom hrvatskom producentu i dvostrukom Oskarovcu te neumornom borcu za promicanje vrijednosti tolerancije g. Branku Lustigu, Steven Spielberg mu je uputio osobnu čestitku.

Smatrajući da je više nego prikladno da je g. Lustig ovu nagradu primio točno na dvadesetu obljetnicu filma koji su zajedno stvarali, istaknuo je da nema tih riječi kojima bi opisao koliko je neizmjeran doprinos Branka Lustiga kao producenta samom filmu. Crpeći snagu i vjerodostojnost iz svog osobnog životnog iskustva koji Lustiga čini puno više od filmskog producenta, Spielberg je Lustigu osim iskrene čestitke osobno zahvalio što ga je imao sreću upoznati, biti mu kolegom ali i imati čast da ga može nazvati svojim prijateljem.

Nagradu za životno djelo i Spielbergovu čestitku Branko Lustig komentirao je slijedećim riječima: “Lijepo je primiti nagradu za životno djelo baš na dvadesetogodišnjicu Schindlerove liste koja je obilježila moj život, no, treba biti svjestan da je bitna i svaka ona slijedeća godina jer na promicanju vrijednosti tolerantnog društva koje više nikada neće dozvoliti da se dese onakva zla treba neprestano i kontinuirano raditi. Iskreno sam ganut što je Steven našao tako lijepe riječi i drago mi je da još uvijek postoje takvi ljudi koji razumiju težinu i čast kategorije bivanja prijateljem.”

Osvrćući se također na vijest o tome da je Zagreb jedan od kandidata gradova za obilježavanje dvadesete obljetnice filma Schindlerova lista, Lustig je napomenuo da će 8. Festival Tolerancije – zagrebački JFF upravo tome posvetiti izložbu te da će Steven Spielberg tome dati svoju potporu.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije