Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dokumnetarac "Čopor" u kinima

Šesnaest katova daleko od cijelog svijeta

Čopor
07.04.2016.
u 12:33

Facsinantan film koji je, baš kao u slučaju dokumentarca “Searching For Sugarman”, imao fascinantan učinak na stvarni život njegovih junaka, braće Angulo koja je dočekala punoljetnost a nije izašla iz obiteljskog stana na Manhattanu

Nakon premijere na nedavno održanom Zagreb Doxu, u redovnu kinodistribuciju tzv. neovisne mreže stiže višestruko intrigantni dokumentarac “Čopor”. Za početak, riječ je o vrlo zanimljivoj i neobičnoj temi: autorica Crystal Moselle pronašla je šestoricu braće Angulo koje roditelji otkako su rođeni nisu puštali u svijet, a mogu ga svakodnevno promatrati iz svog stana u jednoj newyorškoj zgradi. Otac Oscar, Peruanac, radikalni je anti-društvenjak koji nikada nije radio jer ne želi biti rob društva, striktan je i isključiv, očito dominantan karakter koji je uspio uvjeriti svoju suprugu, Amerikanku, da je za njihovu djecu najbolje da nikada ne napuštaju stan s obzirom na to što se sve na ulicama može dogoditi. Majka ih je odgajala i obrazovala unutar četiri zida, stan smiju napuštati samo za posjete liječnicima, ali ni po čemu se iz njihova ponašanja ne može reći da su različiti od svojih vršnjaka: štoviše, simpatični su, verbalno i emocionalno vrlo otvoreni, a vizualno živopisni jer su unutarnji svijet i egzistenciju izgradili na fanatičnom gledanju, oponašanju i glumljenju scena iz filmova, među kojima je posebno uočljiv utjecaj Tarantinovih “Pasa iz rezervoara”.

Istodobno ispranih mozgova u pogledu vanjskog svijeta i zaintrigirani njime, braća Angulo izuzetno su moćan dramski pogon za film koji ne bi bio toliko upečatljiv da izolirano odrastaju negdje u šumi ili nekom ranču; oni su šesnaest katova iznad od gradske vreve, vide je, buka s ceste dio je njihove svakodnevice. Ali, filmsko je i sve što se događalo nakon objave “Čopora” i njihova izlaska u svijet koji se dogodio još za vrijeme snimanja filma jer su braća Angulo toliko stasala i karakterno očvrsnula da su mogli preuzeti kontrolu nad situacijom u domu i svojim sudbinama: sami su postali zvijezde filmskih festivala, rade vlastite filmove umjesto da oživotvoruju tuđe, eksponati iz njihova stana postali su izložbeni uzorci...

Fascinantan film koji je, baš kao u slučaju dokumentarca “Searching For Sugarman”, imao fascinantan učinak na stvarni život njegovih junaka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije