Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
eksperiment u londonu

Propao prvi koncert s distancom - publika nije smjela pjevati, izvođač nezadovoljan

Foto: Facebook
31.07.2020.
u 12:41

U Londonskom Clapham Grandu održan je eksperimentalni koncert za fizičkom distancom.

U Londonskom Clapham Grandu u utorak se održao prvi eksperimentalni, fizički distancirani koncert. Nastupao je folk-rocker Frank Turner, a u dvorani koja inače može primiti 1250 ljudi, bilo ih je samo 200. 

- Ovo ne može biti budućnost glazbe, ne može biti budućnost koncertnih dvorana. Ovim koncertom nismo zaradili dovoljno ni da pokrijemo operativne troškove dvorane, čak i bez honorara izvođača koji je pristao nastupiti besplatno - rekao je menadžer Clapham Granda Ally Wolf. 

Frank Turner, kojem je ovo bila prva gaža u više od četiri mjeseca, iskustvo je opisao kao iznimno neobično. 

- Ally me nazvao da mi objasni pravila i restrikcije nužne da bi se koncert održao. Među njima, uz manji broj publike, mjerenje temperature i slično, postojalo je i pravilo da publika ne smije pjevati. To me zateklo i skoro sam otkazao koncert. Sudjelovanje publike u mojoj izvedbi je razlog zbog kojeg radim to što radim i stremim k onom momentu kada se sruši barijera između mene kao izvođača i publike. A to sada nije bilo moguće. Razumijem da je razlog tome raspršivanje aerosola tijekom pjevanja, a zbog toga sam i ja morao biti tri metra udaljen od ruba pozornice, ali to je svejedno bilo teško za prihvatiti - rekao je Turner. 

Wolf je dodao da iako je Turnerova izvedba bila sjajna i bilo je lijepo napokon vidjeti ljude u dvorani, ali ne želim se pretjerano veseliti, jer ovo nije održiv način rada. Unatoč tome što je samo 20% kapaciteta dvorane bilo popunjeno, kako bi se ispoštovale sve regulacije, morali su zaposliti dvostruko više ljudi nego što je uobičajeno, a Frank Turner uopće nije bio plaćen.

Gotovo svi koncerti u Velikoj Britaniji otkazani su još od ožujka, a sve su turneje i festivali također odgođeni. Ovaj je koncert bio jedan od eksperimentalnih pokušaja da se utvrdi na koji način se glazbena industrija može ponovno pokrenuti kada mjere popuste. 

Komentara 1

NE
neboiznadzagreba2
14:02 31.07.2020.

Neviđeni eksperimenti nad ljudskom rasom, mokri snovi svih sociopata, potonuće zdravog razuma...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije