Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvi Dan otvorenih vrata

Priču o Zagrebačkoj filharmoniji prvi će čuti učenici OŠ Ivana Cankara

Zagrebačka filharmonija
Foto: Arhiv Zagrebačke filharmonije
20.01.2015.
u 16:02

Učenici će prvi dobiti priliku „odškrinuti“ vrata Zagrebačke filharmonije“, ući u orkestar, sjesti na pozornicu, upoznati članove orkestra, osluškivati zvuk pojedinih instrumenata, vidjeti gdje i kako nastaju svi ti koncerti kojima nas Zagrebačka filharmonija počasti na kraju svakog radnog tjedna.

Zagrebačka filharmonija odškrinut će svoja vrata za učenike 7.c razreda O.Š. Ivan Canka sutra, 21. siječnja. Time će se obilježiti prvi po redu „Dan odškrinutih vrata“ Zagrebačke filharmonije.

Dani otvorenih vrata postali su kreativan i poželjan koncept putem kojeg su brojne – po mišljenju mnogih - velike, „mračne i tamne“ Institucije prokomunicirale sa svojim publikama otvarajući im, ne samo vrata u svoje prostore, već i u svoj svijet funkcioniranja koji se nerijetko pokazao vrlo interesantnim za širu javnost.

Veličina, značenje, povijest i dostojanstvenost dvorane Lisinski kao da su uklesani u mramor njezinih zidova i pričaju priču o jednom orkestru – Zagrebačkoj filharmoniji. Tu će priču u srijedu, 21. siječnja najprije čuti učenici 7.c razreda O.Š. Ivan Cankar koji će prvi dobiti priliku „odškrinuti“ vrata Zagrebačke filharmonije“, ući u orkestar, sjesti na pozornicu, upoznati članove orkestra, osluškivati zvuk pojedinih instrumenata, vidjeti gdje i kako nastaju svi ti koncerti kojima nas Zagrebačka filharmonija počasti na kraju svakog radnog tjedna.

Iz Zagrebačke filharmonija najavljuju da je ovo tek početak i da Dan odškrinutih vrata tendira postati stalan koncept otvoren za sve vrtiće, škole, slučajne i namjerne prolaznike. „Orkestralna djelatnost mnogima je pomalo dalek i stran koncept i ovaj projekt naš je način da javnosti približimo orkestar. A upoznati ga, znači i zavoljeti ga.“ - komentirao je ravnatelj Zagrebačke filharmonije Mirko Boch.

>> Ovacije u Lisinskom za studente koji su već pravi virtuozi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije