Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Budite dio ludila

Povorka od 500 zvončara ujedinit će se u obredu jazz improvizacije

Foto: Goran Kovačić/Pixsell
07.02.2020.
u 11:20

U susjedstvu Čavle, jednom od 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture, od danas do 9. veljače održat će se Zvončarska simfonija. Stižu zvončari iz Hrvatske, Njemačke, Mađarske, Bugarske...

U susjedstvu Čavle, jednom od 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture, od danas do 9. veljače održat će se Zvončarska simfonija. Povorku od 500-tinjak zvončara koja se okuplja u nedjelju u podne na Trgu hrvatskih branitelja predvodit će Karlovački bubnjari, na čelu povorke bit će njemački partneri iz susjedstva Čavle, zvončarske grupe Vorstandschaft des Klausen i Bärbele Verein iz Immenstada, dok će na začelju biti domaćini, Grobnički dondolaši. U povorci sudjeluju i Bušari iz Mađarske, bugarski Survakari te Griški krabunosi, Didi s Kamešnice, Kukuljanski zvončari, Crnoluški pesniki, Ćićski zgončari, Zametski zvončari, Žejanski zvončari i udruga Črna sraka iz Hrvatske.

Nakon povorke, na Trgu branitelja s početkom u 16 sati bit će izvedena i Zvončarska simfonija pod dirigentskom palicom riječkog jazz glazbenika i gitarista, aranžera i kompozitora Zorana Majstorovića i zvončara te Karlovačkih bubnjara. Riječ je o jazz improvizaciji koja spaja glazbu, ritam i zvona, audiovizualni doživljaj koji glazbu pretvara u obredni ritual. – Bit će to jedan duet bubnjara i zvončara – istaknuo je Majstorović.

– Osim što smo se povezali s našim susjedima iz zemalja članica EU, izuzetno mi je drago što je programski pravac 27 susjedstava okupio lokalnu zajednicu koja će se, nadam se, kroz ovaj program osnažiti i nastaviti djelovati i nakon što 2020. godina završi i to je veliko nasljeđe ovog projekta – rekla je direktorica RIJEKE 2020 Emina Višnić. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije