Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Glazba

Za Valentinovo u Rijeci će Jugoslavija biti obrisana iz kolektivnog sjećanja

Umjetnički kolektiv Aupičku u potzivu objašnjava: "Spominjanje ove zločinačke tvorevine preko noći će biti izbačeno iz knjiga, užbenika i radnih bilježnica za osnovnu i srednju školu, a vrijeme proteklo između ’45. i ’90. ostati će zapamćeno kao ono-o-kojem-se-ne-govori"
05. veljače 2020. u 13:30 4 komentara 5917 prikaza
Jugoslavija - zastava

Aktivistički umjetnički riječki kolektiv Aupčiku za Valentinovo priprema plesni performans "Brisanje Jugoslavije iz kolektivnog sjećanja". Održat će se 14. veljače od 17.00 do 20.00 sati na riječkom Korzu, a svoj poziv građanima sročili su ovako:
“Ove ćemo godine konačno, upravo na dan ljubavi, iz kolektivnog sjećanja izbrisati najveći izvor mržnje utkan u svako hrvatsko biće – sjećanje na Jugoslaviju.

vedrana rudan Književnica iznenadila Skandalozna izjava Vedrane Rudan srpskim medijima: Tito nije pobio dovoljno idiota!

Spominjanje ove zločinačke tvorevine preko noći će biti izbačeno iz knjiga, užbenika i radnih bilježnica za osnovnu i srednju školu, a vrijeme proteklo između ’45. i ’90. ostati će zapamćeno kao ono-o-kojem-se-ne-govori. Simboličnim izvođenjem gimnastičke zvijezde iz uma će svakog okupljenog poštenog domoljuba nestati i najmanja uspomena na doba najvećeg mraka ikad zabilježenog nakon otkrića vatre, a nestati će i mrske građevine iz tog perioda, kao što su Titov most, tunel Učka i čitavo Škurinje.”

Prvi smo pogledali predstavu Napokon se netko usudio adaptirati "Hotel Zagorje", jednu od najvažnijih knjiga u Hrvatskoj

U najavi događaja također su objasnili: "Ono što je svakako nužno napomenuti jest kako će brisanjem Jugoslavije iz kolektivnog sjećanja državni proračun jedine nam domovine postati bogatiji za sve neisplaćene boračke penzije, čime će kreditni status Lijepe naše momentalno preći iz 'smeća' u 'blago' čime će se otvoriti novi kreditni kanali, pokrenut će se val investicija, a Hrvatska će napokon postati mala Švicarska".

Tatjana Jurić
skrenula pozornost
Tatjana Jurić progovorila o teškoj bolesti: 'Ponekad se čini da nikada neće proći i da si prepušten sam sebi'
Električni automobili
NOVA ERA
Jeste li spremni za vožnju prema električnoj budućnosti
 • marcel:

  Hoće li u Zemunu izvjesiti zastavu NDH kad oni budu organizatori EPK, jer je to dio njihove povijesti?

 • četvrti:

  Sjećate li se pjesme Parafa: "Rijeka boluje / Rijeka je zaražena / zarazila je šminka, / zarazila joj krv..."

 • Avatar vrsaljko
  vrsaljko:

  Kad će NDH biti izbrisana iz sjećanja?