Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pridružite se

Za Valentinovo u Rijeci će Jugoslavija biti obrisana iz kolektivnog sjećanja

Jugoslavija - zastava
05.02.2020.
u 13:30

Umjetnički kolektiv Aupičku u potzivu objašnjava: "Spominjanje ove zločinačke tvorevine preko noći će biti izbačeno iz knjiga, užbenika i radnih bilježnica za osnovnu i srednju školu, a vrijeme proteklo između ’45. i ’90. ostati će zapamćeno kao ono-o-kojem-se-ne-govori"

Aktivistički umjetnički riječki kolektiv Aupčiku za Valentinovo priprema plesni performans "Brisanje Jugoslavije iz kolektivnog sjećanja". Održat će se 14. veljače od 17.00 do 20.00 sati na riječkom Korzu, a svoj poziv građanima sročili su ovako:
“Ove ćemo godine konačno, upravo na dan ljubavi, iz kolektivnog sjećanja izbrisati najveći izvor mržnje utkan u svako hrvatsko biće – sjećanje na Jugoslaviju.

Spominjanje ove zločinačke tvorevine preko noći će biti izbačeno iz knjiga, užbenika i radnih bilježnica za osnovnu i srednju školu, a vrijeme proteklo između ’45. i ’90. ostati će zapamćeno kao ono-o-kojem-se-ne-govori. Simboličnim izvođenjem gimnastičke zvijezde iz uma će svakog okupljenog poštenog domoljuba nestati i najmanja uspomena na doba najvećeg mraka ikad zabilježenog nakon otkrića vatre, a nestati će i mrske građevine iz tog perioda, kao što su Titov most, tunel Učka i čitavo Škurinje.”

U najavi događaja također su objasnili: "Ono što je svakako nužno napomenuti jest kako će brisanjem Jugoslavije iz kolektivnog sjećanja državni proračun jedine nam domovine postati bogatiji za sve neisplaćene boračke penzije, čime će kreditni status Lijepe naše momentalno preći iz 'smeća' u 'blago' čime će se otvoriti novi kreditni kanali, pokrenut će se val investicija, a Hrvatska će napokon postati mala Švicarska".

Ključne riječi

Komentara 4

MA
marcel
14:43 05.02.2020.

Hoće li u Zemunu izvjesiti zastavu NDH kad oni budu organizatori EPK, jer je to dio njihove povijesti?

ČE
četvrti
20:04 05.02.2020.

Sjećate li se pjesme Parafa: "Rijeka boluje / Rijeka je zaražena / zarazila je šminka, / zarazila joj krv..."

Avatar vrsaljko
vrsaljko
14:23 05.02.2020.

Kad će NDH biti izbrisana iz sjećanja?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije