Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Da2

Počinje jedinstveni festival filmova o dizajnu, arhitekturi i umjetnosti

21.10.2022.
u 10:43

Na DA2 festivalu filmova o dizajnu, arhitekturi i umjetnosti čak devet ekskluzivnih premijera

Četvrti DA2 - Zagreb Design, Art & Architecture Film Festival, prvi međunarodni natjecateljski festival u Hrvatskoj i susjedstvu koji objedinjuje filmove o dizajnu, arhitekturi i umjetnosti, počet će 25. listopada u zagrebačkoj Uraniji.

Do 29. listopada bit će prikazano devet premijernih projekcija koje vode na putovanje od Australije i Amerike do Francuske, Italije i Skandinavije. Posebno je intrigantan dokumentarac o Leonardu da Vinciju koji preispituje autentičnost njegova djela i beskrupuloznost tržišta umjetnina. Naime, "Izgubljeni Leonardo" govori o 2008. kada su se svjetski stručnjaci za Da Vincija okupili u Nacionalnoj galeriji u Londonu kako bi ispitali tajanstvenu sliku "Salvator Mundi" koja je prodana za 450 milijuna dolara. Od trenutka kada je ta slika kupljena za 1175 dolara u sumnjivoj aukcijskoj kući u New Orleansu i kada je ispod teškog laka restaurator otkrio majstorske renesansne poteze, traje nezasitna potraga za slavom, novcem i moći koja određuje njezinu sudbinu. Kako joj cijena raste, tako se množe i pitanja o njezinoj autentičnosti, a interes za njom postaje tako golem da istina u odnosu na moć postaje sekundarna.

Gledat ćemo i dokumentarac o književniku Davidu Grossmanu, o finskoj dizajnerici Maiji Isoli, arhitektu Arneu Jacobsenu, film o gradnji pariške opere Bastille, te "Umijeće šutnje", film o životu čuvenog umjetnika Marcela Marceaua. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije