Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
press film festival

Počinje 6. izdanje filmskog festivala posvećenog novinarskoj disciplini i profesiji

Foto: Facebook
08.09.2020.
u 11:50

Šesto izdanje PRESS film festivala održat će se od 11. do 13. rujna u Novinarskom domu u Zagrebu s temom "Mediji u svjetskim krizama; COVID-19", izvijestili su iz Hrvatskog novinarskog društva (HND).

PRESS film festival, koji se inače održava u Hrvatskoj Kostajnici, organiziraju HND i Ekološko kulturna scena EKS, a selektor filmova je redatelj Daniel Pavlić.

Budući da je ova godina vrlo burna u globalnim promjenama u svim sferama života, osim filmskog programa, održat će se dvije tribine koje će se baviti posljedicama koronavirusa na medije i novinarstvo, ističu organizatori.

"Iako je ova godina skromna po festivalskim manifestacijama, kvaliteta filmova je vrhunska, osobito jer će publika moći vidjeti neke od njih premijerno", poručili su iz HND-a.

Festival u petak otvara kratki film "Second wave" novinara Miroslava Edvina Habeka i fotoreportera i snimatelja Daniela Kasapa, planirana je i tribina "Mediji u svjetskim krizama – Covid-19", a na programu prve večeri su i filmovi "Mental health care institution on the Covid-19 crises" Tomislava Žaje, "Mute" Lucy Cashion (SAD) i "Inside and outside" Yihan Lin (Kina).

U subotu će biti održana tribina "Covid 19 i velike svjetske promjene", a nakon toga slijede filmovi "U zoni ograničenja" Srđana Vrančića, "Pandemija" Marijana Crtalića i "From hell to Hollywood", Jona Krolla i Scotta Templetona (SAD).

U nedjelju 13. rujna najavljen je i odlazak festivalskog tima na spomen-obilježje snimatelju Gordanu Ledereru te ruskim poginulim novinarima Viktoru Noginu i Genadyju Kurinnoyu kojima je ovaj festival i posvećen.

Festival će se održati pod posebnim mjerama zaštite od virusa, a najavljeno je i da će program imati i live stream putem društvenih mreža.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije