Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Vizualna umjetnost

Otvorena izložba: Večernji stvorio vremeplov koji vodi gotovo 50 godina u budućnost

Svi koji se žele pogledati kako izgleda putovanje u budućnost kroz futurističke radove studenata besplatno mogu posjetiti izložbu svakog radnog dana od 1. do 8. veljače, od 9 do 17 sati
31. siječnja 2019. u 21:18 1 komentara 1389 prikaza
Zagreb: Izložba "2068. - Pogled u budućnost"
Foto: Robert Anić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/71

Hrvatski novinarski dom večeras je pretvoren u vremeplov koji vodi gotovo 50 godina u budućnost. Tamo je, naime, svečano otvorena izložba “2068. Pogled u budućnost” u organizaciji Večernjeg lista, koji je istoimeni projekt pokrenuo prije nekoliko mjeseci.

Ivan Stanišić / ALU nastavlja se veliki projekt večernjeg lista Ukoričen 'Pogled u 2068.': Deset izuzetno poticajnih vizija razvoja čovječanstva

Riječ je o najvećem multimedijalnom projektu promocije znanosti, inovativnosti i istraživačke hrabrosti u sklopu kojeg je deset vrhunskih stručnjaka napisalo deset futurističkih eseja objavljenih prvo u Večernjem listu, a potom i u posebnom specijalu. Eseje su pak ilustrirali mladi umjetnici, studenti Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, a rezultat su bili deseci iznimno kreativnih i zrelih radova koji su od večeras izloženi u prostorijama Hrvatskog novinarskog društva.

Pogledajte video s izložbe:

Svi koji se žele pogledati kako izgleda putovanje u budućnost kroz futurističke radove studenata besplatno mogu posjetiti izložbu svakog radnog dana od 1. do 8. veljače, od 9 do 17 sati. Također, izložba će sudjelovati i u sutrašnjoj Noći muzeja kada će se moći razgledati i od 18 sati do 1 sat iza ponoći. Izložba je prodajnog karaktera što znači da se izloženi radovi mogu i kupiti, a sve informacije zainteresirani mogu dobiti na e-mail adresi info.studenti.alu@gmail.com. Na taj način mogu kontaktirati direktno studente, a radovi koji su već prodani na izložbi su označeni posebnom naljepnicom.

Zagreb: Izložba "2068. - Pogled u budućnost"
1 / 71
Zagreb: Izložba "2068. - Pogled u budućnost"
sudski epilog
Milan Popović izgubio spor, Severina pravomoćno oslobođena optužbi za klevetu
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti