Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova knjiga

Novi ulaz u priču koja je stara kao ljudi i njihova ljubav i strast

15.10.2017.
u 12:54

Novi psihološki triler “Sestra” Louise Jensen bio je u konkurenciji za najbolji kriminalistički roman u Britaniji

Izdaja koja dođe s najneočekivanijeg mjesta, iz kruga onih koji su nam najbliži – to je najkraći mogući siže romana “Sestra” Louise Jensen (Mozaik knjiga, urednik Zoran Maljković, prijevod Dado Čakalo, 99 kuna).

To je i najveća preporuka za ovaj uzbudljivi psihološki triler koji sadrži zaista neočekivan obrat priče. Autoricu Louise Jensen Goodreads proglasio je najboljim literarnim debitantom u 2016. godini, a ovaj je roman, njen prvijenac, nominiran i za nagradu Daggers za najbolji kriminalistički roman u Britaniji.

Priča počinje intrigantno: upoznajemo Grace, mladu djevojku koja ne može preboljeti iznenadnu smrt svoje najbolje prijateljice iz djetinjstva. I dok pokušava pronaći njenog oca, u životu joj odjednom osvane djevojka koja tvrdi da je sestra baš te prijateljice. I dok se čini da život ponovno počinje poprimati uobičajeni tijek i da je moguće (pre)živjeti s gubitkom, postupno raste strava. Tko nije onaj za koga se izdaje?

Romanu i autorici možda se i može prigovoriti svojevrsno pretjerivanje, jer kada se priča konačno počinje rasplitati, previše je toga ugurano na sam njen kraj. No ostaje činjenica da roman sadrži upravo onu napetost koju čitatelj danas očekuje od dobrog trilera, a to je iznenađenje na svakoj drugoj stranici. U uobičajenim trilerima (s pucnjavom, klanjima i potragama za poremećenim ubojicama) autori to mnogo lakše postignu nego kada je riječ o psihološkim trilerima. Ovdje, naime, sve mora izgledati baš kao u našem – sasvim običnom – životu, a prijetnje dolaze od ljudskih osobina.

Smisliti uvjerljive psihopate i njihovu motivaciju zaista postaje sve teže u svijetu gdje nam se čini da smo pročitali već sve varijante ljubomore, strasti, izdaje... Stoga ovoj mladoj autorici treba odati priznanje da je uspjela pronaći novi ulaz u priču koja je stara kao ljudi, njihova ljubav i strast.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije