Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Enigmatske varijacije"

Napeti ljubavni triler u režiji čuvene Neve Rošić igra u Rijeci

Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca Rijeka
14.04.2023.
u 09:12

U predstavi nastaloj prema drami francuskog pisca Éric-Emmanuela Schmitta večeras u riječkom Exportdrvu igraju dramski prvaci Luka Dragić i Aleksandar Cvjetković

Ova neobična ljubavna priča je i svojevrstan triler suvremenog francuskog pisca, filozofa, dramatičara i filmskog redatelja Éric-Emmanuela Schmitta napisana je 1996. godine, a prva izvedba predstave održat će se večeras, 14. travnja, u 19:30 u prostorima Exportdrva u Rijeci.

- U drami „Enigmatske varijacije“ nas dva lika, jedan uspješan pisac i jedan novinar, u bezbrojnim varijacijama vode kroz napetu priču, koja poput kakva psihološkog krimića otkriva ljubavni odnos svakoga od njih prema tajanstvenoj ženi. Ovaj intrigantan komad režirala je jedna od najvećih umjetnica hrvatskoga glumišta Neva Rošić, koja je isti tekst protekle sezone s golemim uspjehom postavila u Talijanskoj drami - kažu iz HNK Ivana pl. Zajca

-Treba reći kako je djelo toliko vješto napisano da  se neki obrati mogu naslutiti, a neki dolaze kao potpuno iznenađenje, kao u pravom trileru - o predstavi je rekla Večernjakova kazališna kritičarka Bojana Radović. 

Drama je nastala u koprodukciji riječkog i zagrebačkog HNK pa će u predstavi glumiti riječki dramski prvak Aleksandar Cvjetković i prvak Drame zagrebačkog HNK Luka Dragić. 

Scenografkinja je Aleksandra Ana Buković, kostimografkinja Sandra Dekanić, oblikovatelj svjetla Marin Lukanović, a drama se igra u prijevodu Lade Čale Feldman.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije