Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
međunarodni uspjeh

Nakon tri Emmyja snimamo film o hrvatskim vaterpolistima

'26.02.2013., Zagreb - Mia Pecina producirala je film Igra casti. Photo: Goran Jakus/PIXSELL'
Foto: 'Goran Jakus/PIXSELL'
1/4
27.02.2013.
u 21:48

Film "Igra časti", zbog kojeg se Mia Pećina na tri mjeseca pseselila u SAD, gledali smo u programu Zagrebdoxa

Jedan od najatraktivnijih filmova u ovogodišnjem programu Zagrebdoxa američki je sportski dokumentarac \"Igra časti\" Petea Radovicha, uglednog filmaša hrvatskih korijena koji je kreativni direktor sportskog programa CBS-a i dobitnik ukupno 25 Emmyja.

Na filmu je kao članica najužeg produkcijskog tima radila i Mia Pećina, hrvatska producentica i organizatorica filmskih festivala, koja je film predstavila na Zagrebdoxu.

Uživa u nagradama

– Žao mi je što Pete zbog bolesti nije mogao doći da zajedno predstavimo film jer \"Igra časti\" njegov je projekt, njegovo dijete, a ja sam kao pridružena producentica sudjelovala u tri mjeseca najintenzivnijeg snimanja. To je bilo nevjerojatno vrijedno iskustvo, a donijelo mi je i mog prvog Emmyja, i to tri komada! Pete ih sad već ima 25, vjerojatno ih nema gdje držati i njegova se djeca igraju njima, a ja svoja tri glancam i držim na počasnom mjestu u stanu – šali se Mia, ilustrirajući važnost svojeg partnera u američkoj i svjetskoj TV produkciji. Kaže, za njega je prvi put čula čitajući intervju koji je dao Večernjem listu, nakon čega mu je poslala mail, i to na adresu za koju je samo pretpostavljala da bi mogla biti njegova.

– Pozvala sam ga da dođe predavati na Weekend Media Festival, na kojem sam tada radila. Pretpostavljala sam da je šansa da odgovori minimalna, ali na kraju ne samo da je odgovorio, nego je kasnije u tri navrata posjetio naš festival, ali i druga događanja u Hrvatskoj. U jednom od druženja rekla sam mu da bi mi mnogo značilo ako bi me mogao uzeti u neki od svojih projekata, pa makar i besplatno, jer sam htjela naučiti više o njegovu principu rada. Nakon pola godine nazvao me i rekao: Spakiraj se i dođi u SAD na dva-tri mjeseca snimati film o vojnim ragbi timovima – prisjetila se. U početku je, kaže, bila skeptična prema temi s kojom nije imala mnogo toga zajedničkoga, ali ubrzo se zaljubila u svijet ragbija i šarmantne protagoniste s kojima su radili.

Snimatelji vjenčanja

– Pete ima sjajan instinkt kad se radi o regrutiranju novih suradnika, pa čak i ako o njima ništa ne zna. Snimatelje za \"Game of Honor\" pronašao je tako što mu je prijatelj pokazao snimku vjenčanja, a on je uočio kako je ta snimka sjajno napravljena i na temelju toga je angažirao ljude koji nisu imali nikakvo prethodno iskustvo osim snimanja vjenčanja! Nevjerojatnom slučajnošću na isti je način angažirao i snimatelje za naš film o hrvatskim vaterpolistima, nakon što je vidio odličnu reklamu za snimanje vjenčanja u predvorju hotela u kojem je odsjeo dok je bio u Zagrebu. Do pet ujutro čekao je pred TV-om da se reklama ponovno prikaže kako bi zapisao kontaktni broj snimatelja te me zamolio da dogovorim sastanak s tim ljudima isto jutro na Plesu jer se baš spremao natrag u Ameriku. Možete zamisliti reakciju potpuno nepoznatog snimatelja kojeg sam nazvala u nedjelju ujutro i rekla mu da odmah krene na Pleso jer mu nudim priliku koja bi mu mogla promijeniti život – prepričala nam je Mia Pećina.

Film \"Igra časti\" postao je jedan od najgledanijih sportskih dokumentaraca u povijesti TV kuće Showtime, a Miji i njenoj ekipi donio tri Emmyja. I dok je na njemu bila \"samo\" vanjski član ekipe, na filmu o barakudama bit će ravnopravna producentica. A u međuvremenu je prihvatila i novi stalni posao – marketinške menadžerice Cinestara.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije