Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSTAVA

Magellijeva predstava "Osvrni se gnjevno" ponovno na Sceni Gorica

osvrni se gnjevno
arhiva
10.05.2010.
u 10:01

Biser engleske dramatike na scenu donosi glumačka ekipa u kojoj su Ana Begić, Milan Pleština, Nikša Butijer, Iva Visković i Goran Bogdan.

Na Sceni Gorica, 16. svibnja u 20 sati, igrat će se predstava "Osvrni se gnjevno" u režiji Paola Magellija i po tekstu Johna Osbornea. Naime, Paolo Magelli je predstavom "Pir malograđana" označio umjetnički prodor Scene Gorica. Za tu predstavu, koja je gostovala na brojnim festivalima (MESS, Gavelline večeri, Zlatni lav...) Magelli je primio Vjesnikovu nagradu za režiju „Dubravko Dujšin“ 2008. godine.

Predstava je prošle godine otvorila i novoustanovljeni festival YES izvedbom na Sceni Grič u Zagrebu. Drugi Magellijev projekt na Sceni Gorica je Osborneov klasični buntovnički tekst "Osvrni se gnjevno" koji je nadahnuo već nekoliko generacija, a na hrvatskim se pozornicama rijetko izvodi. Biser engleske dramatike, u ovoj radikalnoj predstavi na scenu donosi glumačka ekipa u kojoj su Ana Begić, Milan Pleština, Nikša Butijer, Iva Visković i Goran Bogdan. Predstavom "Osvrni se gnjevno" Scena Gorica pozicionira se kao kazalište koje svoju zadaću vidi u etabliranju građanskog repertoara visokih umjetničkih dosega, društveno angažirano, poticajno u stvaralačkoj klimi grada Velike Gorice.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije