Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUKOB Poznati redatelj progovorio za 'Red Carpet'

Kusturica u Hrvatsku neće zbog Vrdoljaka

12.01.2009.
u 21:09

Zavist ne ide samo od tih uvjetno obrazovanih provincijalnih glumaca i redatelja nego i od onih koji teritorij doživljavaju kao insekti, obrazložio je redatelj Emir Kusturica u intervjuu za “Red Carpet” zašto već godinama sustavno zaobilazi našu publiku. A “insekt” o kojem Kusturica govori je naš cijenjeni redatelj Antun Vrdoljak čiju navodnu davnu uvredu Kusturica i danas pamti. No, zbog nje mu se nije zamjerio samo Vrdoljak nego i cijela Hrvatska, pa na pitanje novinarke, zašto kod nas ne predstavlja svoje filmove, Kusturica kaže:

- Imali ste onog redatelja, kako se zove, e da Vrdoljak. On je za mene rekao: Mi imamo šibensku katedralu, nama ne treba taj Ciganin. I tu je nastala ta zavist. Ja nemam nikakav problem s teritorijem, to su samo medijska zagađenja koja idu od te ruže vjetrova koja se miješa i nas isključuje iz svojeg koncepta.

S druge strane, Antun Vrdoljak, kojega smo zamolili za komentar na ono za što ga Kusturica proziva, odrješito kaže:
– Bože sačuvaj, nisam ni gledao tu emisiju niti me ona zanima i nemam komentar.

No na naše inzistiranje i citiranje Kusturičinih riječi, Vrdoljak je tek kratko zaključio:
– Takvo što nikada nisam rekao. Osim toga, nazvati nekoga Ciganinom ne smatram nimalo uvredljivim. Da sam ga doista htio uvrijediti, rekao bih mu nešto sasvim drugo.

Vrdoljak nije htio komentirati niti Kusturičinu umjetničku vrijednost niti njegov “Kustendorf film festival”.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije