Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jarun

'Ko to tamo peva' i dvojac iz originalne Azre na INmusicu!

INmusic autobus
"
18.06.2012.
u 13:29

Mnogobrojne prijatelje i štovatelje Johnnyjeva rada koji će se okupiti na INmusic festivalu, sastav "Pozdrav Azri" oduševit će fenomenalnim pjesmama iz ostavštine Azre koje još uvijek zvuče svježe

Ovogodišnji INmusic festival od 28. do 30. lipnja nudi bogat program među kojima je i "Ko to tamo peva / Balkan party" dobivši naziv prema legendarnom filmu, a okosnica je programa uz izvođače koji će zabavljati publiku i originalni autobus iz filma.  Na "Ko to tamo peva" pozornici nastupat će izvođači kao što su grupa Pozdrav Azri, Zykopops i DJ Surka.

Pozdrav Azri

Okosnicu ovog projekta čine dva originalna člana Azre - legendarni bubnjar Boris Leiner i basist Mišo Hrnjak. Mnogobrojne prijatelje i štovatelje Johnnyjeva rada koji će se okupiti na INmusic festivalu, sastav "Pozdrav Azri" oduševit će fenomenalnim pjesmama iz ostavštine Azre koje još i danas zvuče svježe, aktualno i uz koje odrastaju neke nove generacije klinaca, kao što su nezaboravni hitovi "Balkan", "A, šta da radim", "Lijepe žene prolaze kroz grad", "Sunčana strana ulice", "Kad fazani lete", "Klinček stoji pod oblokom", "Užas je moja furka", "Krvava Meri", "Obrati pažnju na posljednju stvar" i druge.

Zykopops

Ciganski etno trash-bend koji u svome punk mlincu prerađuje tradicijske pjesme iz Hrvatske, Srbije, Makedonije i Mađarske nastao je krajem 2010. godine te je odmah stvorio vlastiti žanr „rakija glazbe“ čiji je krajnji cilj ulijevanje kritične doze zečevštine u publiku. Zečevi ili ne, Zykopops će se pobrinuti da tijekom večeri koju provedete s njima oko vatre negdje u pozadini ovog zvukovnog meteža začujete i glas profesora društvene antropologije, političke teorije i poststrukturalizma Dragana Ivaniševića kako stručno objašnjava posljedice kolizije gore navedenih pojedinaca. "Rezultirajući opus šokira i ujedinjuje post-konfliktne senzibilitete bivših Jugoslavena sa svojom anti-materijalističkom izjavom o katarzi i mitološkoj regeneraciji kroz prihvaćanje trash estetike i post-marksističke dijalektike" – izjavio je eminentni profesor usred pjesme „Tiralej“.

DJ Surka

SURKA beatboxa s mikrofonom i loop mašinama, pri čemu stvara fraze od kojih nastaje kompletna pjesma! Nema unaprijed pripremljenih loopova, mp3-ca, CD-a ni sekvencera! Improvizacija svaku pjesmu čini neponovljivom jer, vođena atmosferom, nastaje u trenu. Glazba koju proizvodi uglavnom je plesnog karaktera, ima tu hitova 70-tih, 80-tih, 90-tih i svega sto mu taj tren padne na pamet i ovisno o tome kako ga publika inspirira. Isto tako ima i potpuno novonastalih pjesama koje se spontano dogode tijekom surkinog beatbox performansa. Žanrovski se kreće od funka, reggaea, duba, dubstepa, drum&bassa, afro ritmova pa i jazza i rocka, hip hopa novijeg i starijeg, housea, techna...

Ovogodišnji INmusic festival održava se od 28. do 30. lipnja na jarunskom Otoku hrvatske mladeži, uz line-up koji uključuje grupe Franz Ferdinand, New Order, Gorillaz Sound System, Plan, Mando Diao, Gogol Bordello i mnoge druge izvođače. Festivalske ulaznice po cijeni od samo 340 kuna nalaze se u prodaji u Tisak media centrima u Hrvatskoj!

 

 

Komentara 1

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
13:14 19.06.2012.

Mnogobrojne prijatelje i štovatelje Johnnyjeva rada koji će se okupiti na INmusic festivalu, sastav "Pozdrav Azri" oduševit će fenomenalnim pjesmama iz ostavštine Azre koje još uvijek zvuče svježe ================ sttravićno je da se uvjek i iznova vraćate Komunističkoj Ostavštini

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije