Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pisci u Vukovaru

Književnica Ivana Simić Bodrožić: Vukovaru treba dobra energija

ivana simić bodrožić u vukovaru
borna filić/pixell
08.09.2011.
u 13:56

U Vukovaru će se 9. i 10. rujna susresti ugledni pisci iz regije, a među njima je i Vukovarka Ivana Simić Bodrožić. Susret organiziraju Austrijski kulturni forum i Hrvatski dom Vukovar

– U Vukovar dolazim na susret pisaca podunavskih zemalja. Jako me raduje što se to događa u Vukovaru koji je oduvijek, bez obzira na broj stanovnika, imao određenu urbanost i potencijala za uspješna kulturna događanja. Voljela bih da što češće na karti ne bude više označavan samo kao mjesto tragedije, nego kao mjesto spajanja, zanimljivih festivala i dobre energije uz Dunav, razmjene kultura i iskustava. Prošle godine u Vukovaru sam imala promociju romana i to mi je svakako jedna od najdražih. Iako me nema ondje, imala sam osjećaj kao da sam se vratila kući – kaže književnica Ivana Simić Bodrožić uoči početka književnog okupljanja u Vukovaru.

– Na ovom susretu programi će biti kombinirani od čitanja, projekcije filmova i diskusija, sa sudionicima iz Austrije, Mađarske, BiH, Srbije i Hrvatske – najavljuje Ivana. Susrete organiziraju Austrijski kulturni forum i Hrvatski dom Vukovar, a sudjeluju Robert Perišić, Damir Karakaš, Selvedin Avdić, Karl-Markus Gauss, Krisztián Gercsó, Vladimir Arsenijević, Teofil Pančić, Lamija Begagić i Erwin Riess.

Komentara 18

Avatar flegmatik
flegmatik
19:08 09.09.2011.

Ja bih komentirao, ali nisam procitao njenu knjigu :-( Moze li se kupiti nekako preko interneta? Hvala.

Avatar Jorge
Jorge
17:53 08.09.2011.

Dolazi li Predsejdnik ili će pitati u čemu je vaš probleem?

BC
black_crow
14:11 09.09.2011.

Kak crveni brane vožda josipovića koji će skup otvoriti rečenicom \" recite koji je vaš problem\".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije