Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počinje Sounded Bodies Festival

Istraživanje beskonačnih mogućnosti našeg tijela, glasa, smijeha i jezika

Nina Đurđević/Antisezona
06.10.2022.
u 10:42

Ovogodišnje izdanje festivala koji spaja glas i tijelo održava se u dva dijela, od 11. do 12. i od 27. do 30. listopada

Ovogodišnje izdanje Festivala izvedbenih umjetnosti Sounded Bodies održat će se u dva bloka, od 11. do 12. te od 27. do 30. listopada. I ovog puta donosi niz izvedbi međunarodnih i domaćih umjetnika koji istražuju fascinantne odnose zvuka i tijela, eksperimentirajući s jezikom, pokretom, glasom i smijehom.

Sounded Bodies otvorit će u utorak 11. listopada u Galeriji Miroslav Kraljević neobični koncerti Karola Tyminskog. Svaki koncert, koji Tyminski pretvara u tjelesno, a ne zvučno iskustvo, izvodit će se posebno za svakog posjetitelja, a namijenjeni su i osobama s oštećenjima sluha. Uslijedit će prvog dana u Zagrebačkom plesnom centru i performans Antoinette Helbing "Igra smijanja", u kojem autorica istražuje smijeh kao silu prirode, a u izvedbi joj se može pridružiti i publika. Mlade hrvatske autorice Anne Javoran i Viktoria Bubalo zatim će izvesti svoje "Strahove malih razlika", o pitanjima naših svjesnih i nesvjesnih preuzimanja obilježja okoline. U srijedu je na programu solo plesni projekt "LSLSLS" autora Mateja Kejžara u izvedbi Lane Hosni, jezični eksperiment koji reflektira zamršenu i višestruku prirodu "digitalnog" svijeta. A tijekom prva dva dana festivala, u MaMa-i održavat će se i radionica psihodrame "Susreti koji nedostaju: Prostori (ne)sporazuma", u sklopu ciklusa radionica UPUH-a, koje se bave važnom temom mentalnog zdravlja u plesno-izvedbenoj zajednici.

Drugi dio festivala otvorit će 27. listopada u Kulturnom centru Travno izvedba predstave "U.F.O – Hommage to Katalin Ladik", zajednički projekt umjetnica Jule Flierl i Irene Z. Tomažin, posvećen pjesnikinji i izvođačici Katalin Ladik, poznatoj i kao Yoko Ono Balkana, pionirki noisea i performansa.

Tijekom sljedećih dana očekuje nas i izvedbena instalacija Maje Rivić "Tjeloglasja", a na Cvjetnom trgu performans "Mamihlapinatapai" izvest će Dora Fodor. A od 28. do 30. listopada svi zainteresirani mogu pohađati radionicu "Glas Kao Tijelo" Lucije Barišić, u kojoj će dobiti priliku istraživati skrivene dimenzije svoga glasa. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije