Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tribina

Filozofija dosade: u teoriji, književnosti i svakodnevici

Nadežda Čačinović
arhiva VL
25.02.2011.
u 13:18

Na tribini koju vodi Kristijan Vuiičić sudjeluju filozofkinja prof. dr. sc. Nadežda Čačinović i književnik Igor Rajki

Tribina pod nazivom “Filozofija dosade: problem dosade u teoriji, književnosti i svakodnevnom životu“ održat će se u ponedjeljak 28. veljače u 19.30 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5).

Svijet je naizgled postao dosadniji. Danski filozof Kierkegaard kaže, vjerojatno pretjerujući, da je „dosada korijen svakoga zla“… Gosti Tribine, filozofkinja Nadežda Čačinović (Zašto čitati filozofe, 2009.) i književnik Igor Rajki (Dobro izgledaš, 2008.) pokušat će odgovoriti na pitanja je li dosada noviji fenomen („privilegij“ modernog čovjeka) i ima li ona svoje korijene u nedostatku osobnoga smisla. Razgovarat će se o dosadi kao filozofskom problemu i njezinu tematiziranju u književnosti. Na kraju će se raspravljati o fenomenologiji i moralu dosade, ali i o tome može li se na dosadu gledati kao na pozitivan fenomen.

Tribinu uređuje i vodi Kristijan Vujičić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije