Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uspješnica

Film "Na putu" i dalje putuje cijelim svijetom

na putu
08.04.2010.
u 11:03

Film ''Na putu'' redateljice i scenaristice Jasmile Žbanić proteklih tjedana napunio je kinodvorane i alternativne prostore po Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Film "Na putu" redateljice i scenaristice Jasmile Žbanić proteklih tjedana napunio je kinodvorane i alternativne prostore po Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Dosad ga je  vidjelo čak 50.000 gledatelja u BIH i 21.000 u Hrvatskoj, što je jedan od najboljih rezultata gledanosti u hrvatskoj, ali i regionalnoj kinematografiji u posljednje vrijeme.

Uskoro će film vidjeti i publika iz čak devetnaest svjetskih zemalja kojima je kompanija The Match Factory ustupila prava na film. Riječ je o zemljama Beneluxa, baltičkim zemljama, Kolumbiji, Češkoj, Slovačkoj, Danskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Izraelu, Italiji, Meksiku, Norveškoj, Poljskoj, Portugalu, Južnoj Koreji, Španjolskoj, Švicarskoj i Tajvanu.

Film Jasmile Žbanić zainteresirao je i najvažnijji filmski časopis Screen International koji je u svom internetskom izdanju od 23. ožujka objavio članak pod naslovom "Film Jasmile Žbanić 'Na putu' putuje svijetom". U tekstu su navedeni svi detalji dosadašnje prodaje filma i njegove paralelne distribucije u Hrvatskoj i BiH.

Posebna pozornost posvećena je projektu "Kina u gostima" koji nastavlja sa stvaranjem čarolije kinougođaja u gradovima koji već dugo nemaju kino. Tako će nakon Karlovca, Krapine, Trogira, Umaga i Slavonskog Broda "Kino u gostima" i film Na putu doputovati i u Bjelovar. Atmosferu kinodvorane ovaj će put dočarati bjelovarski Dom kulture.

U tekstu spominje i nastavak klasične distribucije po Hrvatskoj za koju je zadužena Blitz film i videodistribucija. Osim u Zagrebu, Splitu i Šibeniku početak prikazivanja filma i to svečanom premijerom obilježit će se i u Čakovcu, Dubrovniku, Ivanić Gradu, Koprivnici, Varaždinu, Sisku, Daruvaru…

A što se festivalskog života tiče, Screen International navodi kako će "Na putu" 14. travnja otvoriti International Women's Film Festival koji se održava u Kölnu u Njemačkoj, 20. travnja festival Crossing Europe u Linzu, a 23. travnja i Open Doek International Film Festival u Turnhoutu u Belgiji. Film će biti prikazan u travnju i na Istanbul Film Festivalu te Copenhagen Film Festivalu.

Film je nastao u koprodukciji Bosne i Hercegovine (Deblokada), Hrvatske (Produkcija Živa), Austrije (Coop99) i Njemačke (Pola Pandora).

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije