Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJERA: Eshilova "Sedmorica protiv Tebe" u Teatru ITD

Eshilova "Sedmorica protiv Tebe" u Teatru ITD

kul-zenska-txt.jpg
import
20.02.2006.
u 11:56

"Predstava pokušava reflektirati trenutnu situaciju koja postoji u Teatru ITD", najavljuje redatelj Oliver Frljić svoju večerašnju premijeru "Sedmorice protiv Tebe" na velikoj pozornici kazališta u Savskoj.
 Eshila smo upotrijebili kao ishodište, grad je pod opsadom i izvana se tjera na novi poredak  rekao je Frljić. Na pitanje zašto je upotrijebio osam, kako on kaže, "ženskih izvođačica", tvrdi da je to stoga kako bi ustanovio kako je to kad je svijet ispražnjen od muškaraca.

Karić glumi Eteokla
 Ženska energija moći će parirati muškoj energiji, rušimo granice i uspostavljamo ravnotežu između muške i ženske energije  rekla je jedna od "izvođačica" Anica Tomić. Glumica Ana Karić zaigrat će večeras Eteokla:

 U predstavi ima dosta citata iz pop kulture, rocka, Michaela Jacksona, ali i elemenata iz radova Elfriede Jelinek i Brechta  tvrdi A. Karić:  Sretna sam što me Oliver uzeo u predstavu, zanimljiv je, mlad redatelj, čvrst u postavkama, otvoren za prijedloge i sugestije ljudi s kojima radi. Nadam se da to neće biti jedina predstava koju ću raditi s njim  rekla je gospođa Karić.
Nataša Dangubić dodaje kako joj se dugo nije dogodilo to što se dogodilo sada  da zna što radi na sceni. Kaže kako je Frljićevo performersko iskustvo pomoglo da se razvije u izazovnog redatelja.

Angažirani teatar

 On je inteligentan redatelj koji zna što hoće  kaže Dangubić. Barbara Nola tvrdi kako je uzbuđujuće iskustvo u svijetu, koji je zapleten u gomilu informacija i dezinformacija, ponovo otkrivati kazalište kao mjesto gdje se govori o bitnom.
 Priča je angažirana, predstava govori o onome što se zbiva u svijetu kaosa. Privilegirana sam time što se bavim ovim poslom i što nastupam u ovoj predstavi  rekla je Nola. U "Sedmorici protiv Tebe" glume i Daria Lorenzi, Ivana Krizmanić, Ivana Riščić i Jelena Vukmirica.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije