Naslovnica Kultura Kazalište

Dan planeta Zemlje obilježava se na Naj,naj,naj festivalu finskom predstavom Podvodna bajka

21. travnja 2017. u 13:12 8 prikaza
Naj,naj,naj festival
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/2

Sutrašnji, pretposljedni natjecateljski dan 17. međunarodnog Naj, naj, naj festivala bit će posvećen  Danu planeta Zemlje, koji se  na svim kontinentima, brojnim događanjima posvećenim očuvanju i zaštiti okoliša, obilježava 22. travnja.

Obilježavanju Dana planeta Zemlje ovogodišnji iznimno posjećen 17. po redu  Naj, naj, naj festival, pridružuje se finskom predstavom Podvodna bajka kazališta Tuike iz Helsinkija, koja će se u 19 sati održati u Zagrebačkom plesnom centru Ilica 10.

Radnja finske predstave Podvodna priča, u režiji Nine Rinkinen, događa ispod površine mora gdje moderni svijet "plastičnih vrećica“ uništava floru i faunu morskog carstva uz animirani film na temu ekologije.
Riječ je o glumačko lutkarskoj predstavi bez riječi, u kojoj  gledatelji putuju u dubine oceana gdje će između ostaloga susresti morsku kornjaču, meduzu i ražu, a kojom se osvješćuje problem zagađenja oceana i zaštitu okoliša.

Na Naj,naj naj festivalu sutra u 11 sati u GK Žar ptica, još ćemo moći vidjeti i koprodukcijsku predstavu Pola Pola, Teatra Exit, Teatra Poco Loco i KD Pinklec, kao i gostovanje Dječjeg kazališta B. Mihaljevića iz Osijeka  u 17 sati u GK Trešnja.

17. Naj, naj, naj, koji je dosada posjetilo oko 2,5 tisuće gledatelja, završava u nedjelju u 19 sati svečanom dodjelom Zlatnih Žar ptica, najboljim umjetničkim ostvarenjima,  u 10 kategorija.  

Elipso