Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opsežna antologija

“Crnom violinom” vratit ćemo dug slovačkoj kulturi

crna violina
Nikola Ćutuk / Pixsell
29.11.2009.
u 16:36

Predsjednici obiju zemalja dolaze u Bratislavu na predstavljanje antologije suvremene slovačke poezije na hrvatskom

Iz tiska je upravo izašla prva antologija suvremene slovačke poezije na hrvatskom jeziku Crna violina, kojom je obuhvaćeno više od 50 najvažnijih slovačkih pjesnika 20. stoljeća. Odabir, prijevod i prepjev pjesama povjeren je vrsnom poznavatelju slovačke književnosti Ludwigu Baueru, koji već četiri desetljeća prati i prevodi sa slovačkog.

Dosad su na slovački prevedeni svi značajniji hrvatski pisci, pa to izdanje sisačke Aure, uz potporu Društva hrvatsko-slovačkog prijateljstva, Slovaci smatraju kapitalnim djelom kojim Hrvatska na neki način vraća dug slovačkoj kulturi. Zbog toga je i predstavljanje antologije u Bratislavi 1. i 2. studenoga, predviđeno na najvišoj razini. Kako je najavljeno, svečanoj promociji u utorak u Narodnom muzeju u Bratislavi bit će uz druge uglednike osobno nazočni i predsjednici dviju država Stjepan Mesić i Ivan Gašparović.

Sljedećeg će dana prva antologija slovačkog pjesništva na hrvatskom jeziku biti predstavljena i u Veleposlanstvu RH u Bratislavi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije