Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Bijeli ciklus Zagrebačke filharmonije

Zagrebačka filharmonija
19.04.2023.
u 12:02

U sklopu Bijelog ciklusa, Zagrebačka filharmonija će održati koncert ovog petka, 21. travnja s početkom u 19:30 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Na programu će se naći mnogi poznati umjetnici: Luna Alcalay, Georges Aperghis, Franck Bedrossian,, Dalibor Bukvić i Olga Neuwirth.

Programom će ravnati Yalda Zamani, iranska dirigentica s hamburškom adresom, preferira modernu i suvremenu glazbu i može se pohvaliti širokim simfonijskim i zborskim repertoarom. Nastupala je s brojnim orkestrima i ansamblima te ravnala premijernim izvedbama u najpoznatijim dvoranama i na najvećim festivalima uključujući, među ostalima, Festival nove glazbe u Darmstadtu, Wien Modern, Berlin Ultraschall, Muzički biennale Zagreb, Musikprotokoll u Grazu i druge.

Solisti koji će upotpuniti ovu večer su Christoph Grund na klaviru, Ivana Kuljerić Bilić na udaraljkama i mezzosopranistica Laura Muller.

Skladatelj i pijanist Christoph Grund često nastupa na različitim glazbenim festivalima, a osim toga, aktivno djeluje i kao pijanistički pratitelj te komorni glazbenik. Glavne postaje njegovih koncertnih turneja proteklih godina bili su Carnegie Hall u New Yorku, Kioi Hall u Tokiju, Dvorana Berlinske filharmonije, Châtelet i Opera u Parizu, Concertgebouw u Amsterdamu i druge.

Ivana Kuljerić Bilić međunarodno je priznati virtuoz na marimbi i svestrana udaraljkašica. Redovito nastupa s europskim orkestrima i na međunarodnim festivalima.

Sudjeluje u komornim, scenskim i crossover produkcijama u Europi, Južnoj Americi, Kini i SAD-u u dvoranama kao što su Merkin Hall u New Yorku, Palača lijepih umjetnosti u Ciudad de Méxicu i Koncertna dvorana Franz Liszt u Budimpešti.

Francuska mezzosopranistica Laura Muller učila je violinu, a diplomirala francusku književnost na Sveučilištu Sorbonne, nakon čega je upisala studij pjevanja na Pariškom konzervatoriju, diplomiravši 2018. godine. Sljedeće je godine nastavila obrazovanje iz Lieda s Françoise Tillard te polazila majstorske tečajeve Regine Werner i Donne Brown. Sudjelovala je u radu Akademije Les Paris frivoles 2019., na kojoj se specijalizirala za glazbu francuskog romantizma.

Prije koncerta u petak, s početkom u 19:00 sati na predkoncertnom razgovoru ugledni gosti razgovarat će s predstavnicima medija i ljubiteljima glazbe o svojim umjetničkim viđenjima ovotjednog koncerta u Bijelom ciklusu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije