Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FESTIVALI

Australski Pendulum novo ime za T-mobile INmusic festival

pendulum
24.03.2010.
u 23:44

Pendulum je deveti potvrđeni bend za ovogodišnji festival, koji će se održati 22. i 23. lipnja na zagrebačkom Jarunu.

Australski bend Pendulum, novo je ime na listi izvođača na petom T-mobile INmusic festivalu. Ovaj višežanrovski bend službeno ima samo dva studijska albuma, iako je osnovan prije osam godina. No veću pažnju pridaju nastupima uživo, a poznati su i po remixovima poznatih hitova Prodigyja (Voodoo People), Coldplaya (Violet Hill), Led Zeppelina (Immigrant Song), Metallice (Master of Puppets)...

Njihov zvuk je spoj elektronike i rocka, a krenuli su s drum and bassom. Ističu da im je cilj uvijek bio i ostao spajanje različitih glazbenih stilova i stvaranje novog zvuka, koji po njima nedostaje u plesnoj glazbi. Jednom prilikom je basist Gareth McGrillen izjavio da na nastupima uživo koriste čak 13 računala, koji u realnom vremenu miksaju zvukove koje proizvode instrumentima.

Prvi album izdali su tek 2005. godine i to u Velikoj Britaniji, a prodao se u više od 300.000 primjeraka.
Uz dobru prodaju albuma u Velikoj Britaniji, na Otoku su zabilježili i niz nastupa na najvećim britanskim festivalima (Glastonbury, Download, Isle of Wight, T in the Park i Readingu), ali ne drže se samo otoka nego sviraju po cijeloj Europi (prople godine bili i na mađarskom Szigetu), te po Sjevernoj Americi. .

Kako zvuče Pendulum možete čuti na sljedećem klipu s Youtubea, s njihova nastupa na Glastonburyju

Pendulum je deveti potvrđeni bend za ovogodišnji festival, koji će se održati 22. i 23. lipnja na zagrebačkom Jarunu.

Dosad potvrđeni bendovi:
T-mobile INmusic festival, 22. i 23. lipnja 2010.
Billy Idol
Massive Attack
The Flaming Lips
Broken Social Scene
LCD Soundsystem
!!! (Chk Chk Chk)
Pendulum (Live)
Rise Against
Flogging Molly

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije