Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
15. INMUSIC

Ako se festival ne održi zbog pandemije, nema povrata novca za ulaznice

Suede - INmusic festival 2019.
Foto: Danijel Lijović
13.04.2020.
u 11:12

Zbog pandemije koronavirusa upitno je hoće li ovogodišnji INmusic festival održati u najavljenom terminu, od 22. do 24. lipnja, u Zagrebu, no organizatori kažu da bi se mogao održati kada prođu aktualni izvanredni uvjeti koji donose ograničenja i na globalnoj razini.

Zagrebački festival mora se prilagoditi novoj situaciji poput niza drugih svjetskih i europskih festivala koji se zasad odlučuju za jedan od dva scenarija - ili se odgađaju za kraj ljeta i jesen (ovisno o vremenskim prilikama i rasporedu turneja), ili za godinu dana.

"Veliki se napori ulažu sa strane svih uključenih da se 15. INmusic festival održi, ako ne u najavljenom terminu onda u terminu kada će proći pandemija i kada će se moći neometano održavati manifestacije koje okupljaju preko 1000 ljudi", rekli su Hini organizatori festivala.

Ako se festival odgodi, kupljene ulaznice vrijede za novi termin održavanja. "U situaciji u kojoj svi gube, čvrsto vjerujemo da je odgoda festivala za novi termin najpravednije i najsigurnije rješenje za sve uključene - publiku, glazbenike i organizaciju festivala", dodaju.

Ako se festival otkaže nema povrata novca za već kupljene ulaznice

Ako se pak otkaže zbog djelovanja više sile neće biti povrata novca. "INmusic festival kao neovisni festival u festivalskim pravilima od početka održavanja navodi da u slučaju otkazivanja festivala zbog djelovanja više sile povrat novca za kupljene ulaznice neće biti moguć", ističu.

Smatraju kako u slučaju otkazivanja zbog djelovanja više sile "svi uključeni, dakle i bendovi i organizatori i publika nužno snose svoj dio gubitka, koji je ipak za publiku minoran u usporedbi s gubicima bendova i organizatora."

Na ovogodišnjem INmusicu na zagrebačkom Jarunu trebali su nastupiti The Killers, Beck, Deftones, The Lumineers, Nick Mason's Saucerful of Secrets, Belle and Sebastian, Rival Sons, Gogol Bordello i drugi.

S INmusica su u redovitom su kontaktu sa svim izvođačima i kažu da postoji visoka razina razumijevanja sviju, od agencija bendova, menadžmenta i samih bendova do organizatora.

"Svi uključeni u realizaciju ovakvog događanja očekuju jednaku razinu razumijevanja i od strane publike, upravo iz razloga što je svaki pojedinac na planetu na neki način pogođen pandemijom i mjerama njezinog suzbijanja", napominju.

Izrazili su uvjerenje da će upravo to razumijevanje omogućiti da se 15. INmusic festival održi, ako ne u lipnju ove godine, onda u terminu u kojem će javnozdravstvena situacija biti stabilna, a ugroza nekontroliranog širenja zaraze biti prevladana.

Pratimo upute i razmatramo opcije za daljnje korake

"Kao i cijela svjetska javnost, svjedoci smo da nove relevantne informacije i upute nadležnih tijela pristižu iz dana u dan te sukladno dostupnim informacijama razmatramo opcije za daljnje korake u suradnji sa izvođačima koji su također svjesni da je u pitanju viša sila izvanrednog utjecaja na cjelokupno čovječanstvo", kažu.

Za realizaciju svakog pojedinačnog nastupa nekog međunarodno relevantnog izvođača presudna je realizacija međunarodne turneje, a što podrazumijeva preduvjet rješavanja problema epidemije u svim zemljama u kojima se odvija planirana turneja.

INmusic i slične projekte vide kao važan element za što raniji oporavak gospodarstva jer generiraju veliku turističku posjetu i prihode u turizmu te uz sebe vežu niz izvođača radova i djelatnosti čime posredno generiraju i puno radnih mjesta.

"I ova kriza, kao i mnoge druge prije nje, će proći i tek u sigurnim uvjetima možemo očekivati i radovati se povratu u neko bolje stanje svakodnevice koje će uključivati i međunarodna glazbena gostovanja i sve druge kulturne i turističke sadržaje koje smo u 2020. nažalost izgubili", poručili su organizatori.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
12:33 13.04.2020.

Sukladno, niti bankovne kredite ne treba vraćati, jer će gubitak za banku biti minoran spram gubitka korisnika kredita.

ED
edwin
12:31 13.04.2020.

Gubitak za pojedinca od oko 400-500 kn bačen u vjetar je minoran ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije