Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavljenička izvedba

200 izvedbi predstave "Čudnovate zgode šegrta Hlapića" u Trešnji

Scena iz predstave
Foto: Arhiva Trešnja
08.03.2016.
u 17:30

Rene Medvešek je režirao predstavu o dječaku malenom kao lakat i veselom kao ptica, a u svojoj je režiji uspio očuvati originalnosti književnog djela, u sadržajnom, ali i u jezičnom smislu

Deset godina, 50 tisuća malih gledatelja i čak 200 izvedbi jedne kazališne predstave - to je jajan rezultat kojeg je predstva "Čudnovate zgode šegrta Hlapića", nastapa po slavnom romanu Ivane Brlić Mažuranić, ostvarila u Kazalištu Trešnja. Svečana, 200-to izvedba ove predstave na programu je u subotu, 12. ožujka u 17 sati.

A sve je počelo u travnju 2006.  godine kada je redatelj Rene Medvešek za Trešnju režirao predstavu o dječaku malenom kao lakat i veselom kao ptica. U svojoj je režiji uspio očuvati  originalnosti književnog djela, u  sadržajnom, ali i u jezičnom smislu. Izvodeći predstavu pripovjedački, ansambl od jedanaest glumaca, vrlo disciplinirano, u brzom ritmu, razigrano i s nevjerojatnim glumačkim žarom, donosi pred gledatelja opise situacija, krajolika i likova. Predstava je isprepletena hrvatskim narodnim motivima, narodnom glazbom i brojalicama, što je čini dodatno vrijednom. Ideset godina nakon  premijere u predstavi igra orginalna ekipa glumaca, samo je Danijel Radečić u ulozi Crnog čovjeka zamijenio Senku Bulić. Uz njega su na sceni: Radovan Ruždjak (Hlapić), Aleksandra Naumov (Gita), Rakan Rushaidat (Bundaš), Sanja Hrenar (Papiga), Krunoslav Klabučar (Grga i zli košarač), Ivana Bakarić (Grgina majka i dobri košarač ), Hrvoje Barišić (Gospodar težaka), Vanda Vujanić Šušnjar (Majstorica), Živko Anočić (Marko i gospodar vrtuljka) i Bojan Navojec (Majstor Mrkonja i Miško).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije