Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BrodPlast

Jedini u državi, uz izradu, distribuiraju proizvode od plastike

BrodPlast
Foto: Vedran Balen
17.11.2014.
u 12:07

Korijeni obiteljskog biznisa sežu u 1988. godinu, kada su osnovani kao samostalna zanatska radnja

Dugogodišnji proizvođač i distributer plastike, tvrtka BrodPlast iz Slavonskog Broda, ima najveći asortiman u Hrvatskoj, s više od 500 vlastitih proizvoda. Osim velike radionice od 500 kvadrata pored obiteljske kuće, prije četiri godine izgradili su novi poslovni objekt od 4.000 četvornih metara u kojemu kupci mogu pronaći sve proizvode od plastike od plastike. U njihovoj su ponudi posude za domaćinstvo, vrećice, vrtni program, košare za rublje, ambalaža za disperzije, boje i lakove, poklopci za staklenke, školski pribor...  S obzirom da sirovinu uglavnom nabavljaju u Europi, poslovanje im je nakon ulaska u EU znatno olakšano.

- Jedna smo od svega tri ili četiri hrvatske tvrtke koje rade proizvode od plastike, ali jedina koja uz proizvodnju i distribuira plastiku, kako svoju, tako i onu drugih proizvođača. Usto imamo i najširi asortiman na tržištu, s više od 800 proizvoda, a potražnja je sve veća – zadovoljan je direktor Željko Katavić (na slici).

Korijeni obiteljskog biznisa sežu u 1988. godinu, kada su osnovani kao samostalna zanatska radnja. Iz godine u godinu poslovali su sve bolje, a zarada je sve više rasla. O dobrim poslovnim rezultatima BrodPlasta najbolje govore brojke. Lanjski prihod od 15 milijuna kuna ove je godine dostignut već u kolovozu, a do kraja prosinca trebao bi narasti do 22 milijuna. Samo prošle godine uložili su milijun i pol kuna u nove i učinkovitije strojeve, a broj radnika povećali s 20 na današnjih 40. Osim na hrvatsko, svoje proizvode sve više plasiraju i na tržišta drugih europskih zemalja. Trenutno izvoze oko 10 posto ukupne proizvodnje. Unatoč sve većim pritiscima Europe i svijeta za izbacivanjem PVC proizvoda iz uporabe, problema i brige s ekologijom nemaju.

- Točno je da plastika može stoljećima trunuti u zemlji, ali ako se pravilno koristi i odlaže, ona nije opasna, nego se reciklira i postaje korisna sirovina – pojasnio je Katavić.

>> Slavonskobrodska tvrtka otvorila predstavništvo u Emiratima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije