Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potjerana u veljači

Zviždačica Jasmina Jovev vraća se na posao

Jasmina Jovev
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
10.07.2014.
u 12:01

Na temelju istrage pokrenute nakon njezina iskaza na HTV-u, županica Marina Lovrić Merzel uhićena je 1. travnja

Jasmina Jovev, zviždačica koja je na HTV-u progovorila o malverzacijama u Sisačko-moslavačkoj županiji, nakon čega je uslijedilo uhićenje županice Marine Lovrić Merzel, do 14. kolovoza mora biti vraćena na svoje radno mjesto u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Jovev je s posla potjerana u veljači 2013., otkada nije imala pristup Županiji. Od listopada 2013. je proglašena viškom i stavljena u status neraspoređenih,  nakon čega je njezin slučaj poslan na Službenički sud gdje je Županija zahtijevala otkaz zbog povrede dužnosti. U emisiji "Nedjeljom u 2"  2. veljače govori o svemu, a zatim 14. veljače dobiva otkaz u Županiji jer joj istječe period neraspoređenosti.

Na temelju istrage pokrenute nakon njezina iskaza na HTV-u, županica Marina Lovrić Merzel  uhićena je 1. travnja.

U međuvremenu Jasmina Jovev ulaže prigovore na poteze Županije oko njezina otkaza, inspekcija izlazi na teren, utvrđuje nepravilnosti i poništava otkaz. Prema priopćenju Ministarstva uprave nalog za poništenjem rješenja, kojim se utvrđuje prestanak službe Jasmine Jovev, u Županiji je primljen 16. lipnja, a mora biti izvršen u roku od 60 dana, dakle do 14. kolovoza. Nalog je postao pravosnažan jer Županija nije iskoristila mogućnost žalbe, na koju je imala pravo. To znači da će se Jasmina Jovev vratiti na svoje radno mjesto.

– Dobila sam informaciju o povratku na posao, no još uvijek nisam dobila ništa službeno ni od inspekcije, ni od Ministarstva, ni od Županije. No, to je samo potvrda onoga što sam govorila i prije, da je moj otkaz nezakonit i posljedica moje odluke iz 2013. godine da odbijem raditi ono što se tražilo od mene, a što nije pisalo u mom ugovoru o radu i opisu radnog mjesta,  rekla nam je Jasmina Jovev čiji je suprug nedavno, u sklopu ukidanja regionalnih dopisništava Hrvatske televizije, također ostao bez posla.

Jovev je u emisiji "Nedjeljom u 2" govorila kako se od nje tražilo da krivotvori zapisnike o radu famoznih članova Savjeta županice te da krivotvori dokumentaciju vezanu uz račune za reprezentaciju.

>> Suprug Jasmine Jovev dobio otkaz na HRT-u

Komentara 42

FA
Fake
12:08 10.07.2014.

Pravda je pobjedila a ona fuj,fuj,fuj u zatvoru neka se sada pojede od muke.

Avatar petrolio
petrolio
12:20 10.07.2014.

bravo! izuzetno mi je drago za gospođu jovev koja se svim silama borila protiv crvenog mraka i svima nama pokazala što je čast, poštenje i istinsko domoljublje!

Avatar Becarina
Becarina
12:39 10.07.2014.

Cenzure , otkazi novinarima radi kritike, otkazi radi prijavljivanja lopvluka , tisuce otkaza da bi uhljebili svoje sa partijskom knjizicom. To su karakteristike ove nenarodne vlasti Ne zaboravimo ni zastitu udbe i komunistickih zlocinaca , abolicije , izigravanje ustava ,, progon Hrvatskih branitelja i naravno lopovluk i profiterstvo . Neka mi neko navede jedan razlog da ova vlast ostane i dalje ili da ih ponovo glasamo . Ja ga ne vidim , najgora vlast koju smo imali , gora se ne moze ni zamisliti .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije