Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Karamarko:

Očito Zoran Milanović ne voli razgovarati s onima koji ne misle kao on

Tomislav Karamarko
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
26.05.2015.
u 20:15

Kazao je da je pismom koje je poslao premijeru Milanoviću pokušao "otvoriti okvir za razgovore"

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u intervju Novoj TV govorio je o pismu koje je poslao Zoranu Milanoviću i što će raditi ako HDZ preuzme vlast na sljedećim parlamentarnim izborima.

Kazao je da je pismom koje je poslao premijeru Milanoviću pokušao "otvoriti okvir za razgovore, vidjeti koliko smo ideološki dijametralno suprotni, približiti te stavove da ih što prije apsolviramo". Kao ideološki minimum oko kojih bi se trebali dogovoriti, Karamarko je spomenuo "vrijednosti devedesetih godina", "vrijednosti koje se tiču antitotalitarizma" te karakter Domovinskog rata.

"Htio sam probiti taj led"

- Ovaj pokušaj razvodnjavanja tog karaktera, pokušaj da se izjednače žrtva i agresor, odnos prema braniteljima. U konačnici, raznih simbola. Proslava Oluje koju idemo naglo slaviti u Zagrebu, ne znam zbog čega - rekao je Karamarko te potvrdio da "zajednički nazivnik može biti devedeseta, Domovinski rat i djelo dr. Tuđmana".

Naglasio da je apsurdna činjenica da Milanović tri i pol godine "nije zvao nikog iz opozicije na razgovor". - Ja sam htio probiti taj led i reći: idemo razgovarati. Idemo razgovarati o onome o čemu ne volimo razgovarati samo zbog toga da bismo što prije počeli rješavati krucijalne probleme. Govorim o kvaliteti života, radnim mjestima - kazao je Karamarko i dodao da je već nekoliko puta i ranije predlagao te razgovore.

Treba početi proizvoditi

- Očito premijer ne voli razgovarati s onima koji ne misle kao on. Što nije dobra osobina za političara. Pogotovo ne političara, premijera u državi koja se nalazi u ovako teškoj situaciji - smatra Karamarko. Predsjednik HDZ-a smatra da se treba dogovoriti "što rezati" kako bi se skresao prekomjerni deficit, ali i naglašava da "ništa neće ići bez stvaranja nove vrijednosti".

- Stalno vam govorim, treba početi proizvoditi - kazao je Karamarko. Otkrio je da će HDZ imati brze mjere poticaja u gospodarstvu, a smatra da će na ih na vlasti dočekati gora situacija nego je bila 2011. godine. Još jednom je pozvao Vladu da što brže raspiše izbore "da skratimo tu muku". Imena suradnika u Vladi otkrit će tek kada se dozna datum izbora te dogovore plan i strategiju za izbore s koalicijskim partnerima.

- Moj dio kao zastupnika i dio posla koji tamo obavljam je i skrb o parlamentarnoj stranci, koja je najveća hrvatska stranka - kazao je Karamarko na pitanje kada ćemo ga više vidjeti na njegovu radnom mjestu u Saboru.

>>Tomislav Karamarko otkrio: Da, oženio sam se! Sad u nedjelju

>>Evo što u SDP-u i HDZ-u kažu o sučeljavanju Karamarka i Milanovića

Komentara 86

DS
dsds
20:25 26.05.2015.

hocemo izbore da su sutra bilo bi kasno

Avatar misslea
misslea
20:30 26.05.2015.

Čim prije budu izbori, to bolje.

Avatar mili99
mili99
20:41 26.05.2015.

Milanović ne želi razgovorati o konkretnim problemima koje muče Hrvatsku, on bi samo pravio medijski cirkus.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije