Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pozvao ih Stanković

Evo što u SDP-u i HDZ-u kažu o sučeljavanju Karamarka i Milanovića

kolaž
Foto: Pixsell
26.05.2015.
u 16:56

Iz HDZ-a kažu da će se sučeljavanje Karamarka i Milanovića dogoditi "kada za to dođe vrijeme, odnosno u službenom dijelu kampanje".

"Do ovoga trenutka nije zaprimljen službeni poziv predsjedniku SDP-a i premijeru Zoranu Milanoviću od gospodina Aleksandra Stankovića za gostovanje u 'Nedjeljom u 2' na javnu TV debatu s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom", napisali su u odgovoru iz SDP-a na pitanje o mogućem sučeljavanju Milanovića i Karamarka na koje ih je Stanković pozvao ove nedjelje tijekom gostovanja Ive Josipovića u emisiji.

"Podsjećamo da je premijer Milanović već u više navrata pozivao gospodina Karamarka na javnu TV debatu – cijeneći i zagovarajući dijalog pred očima javnosti kao visoki demokratski izraz razmjene argumenata o svim temama i pitanjima koja zanimaju hrvatske građanke i građane, i koja su od važnosti za prosperitet hrvatske države i društva", dodaju iz SDP-a.

SDP: Milanović će se odazvati na sučeljavanje

"Ukoliko poziv na javnu TV debatu s gospodinom Karamarkom bude upućen od nacionalne televizije, odnosno emisije "Nedjeljom u 2" HTV-a, ili od drugih televizijskih kuća, predsjednik SDP-a i premijer Milanović će se takvom demokratskom dijalogu odazvati", zaključuju iz SDP-a.

No, iz HDZ-a poručuju Zoranu Milanoviću da se "u ovom trenutku sučeljava s nezaposlenima, blokiranima, ovršenima, obespravljenima  i svima onima kojima je njegova Vlada život učinila nesnošljivim". "Mnogi od njih dali su mu mandat da rješava probleme, a on bi, umjesto toga, raspirivao atmosferu obračuna", stoji u priopćenju glasnogovornika HDZ-a Ivana Jabuke.

HDZ: Sučeljavanje tek u službenom dijelu kampanje

Smatraju da je učestalo zazivanje sučeljavanja samo "nastavak Milanovićevog svađalačkog ponašanja i medijskog spina, umjesto da se bavi rješenjima o tome kako izvući zemlju iz krize". "Zato ćemo ga svi zajedno poraziti na izborima, jer to je, očito, jedini jezik koji Zoran Milanović razumije", pišu iz HDZ-a. Naglašavaju da će se sučeljavanje ili javna debata Karamarka i Milanovića dogoditi "kada za to dođe vrijeme, odnosno u službenom dijelu kampanje, kada i nalažu pravila političke utakmice".

"Kad se u SDP- u već toliko pozivaju na demokratske standarde, demokratski je prvo objaviti datum izbora, jer ga njihov predsjednik zna, a ostali ne", zaključuju iz HDZ-a.

>> Karamarko Milanoviću napisao pismo i pozvao ga na razgovor

>> Pročitajte pismo! Što je Karamarko zapravo napisao Milanoviću

Komentara 131

Avatar petrolio
petrolio
13:01 26.05.2015.

rekao zoka aci neka pozove njega i karamarka na "neutralno" sučeljavanje. možeš misliti neutralnosti kod partijca stankovića, zkoa bi unaprijed dobio pitanja + potporu ace, a karamarko bi ostao sam protiv njih dvojice na partijskoj TV!

ZO
zoom
13:03 26.05.2015.

a koja bi bila svrha tog "objektivnog" sučeljavanja? pa premijer najgore vlade u HR povijesti još nije niti izbore raspisao! zbog čega bi se sada organiziralo sučeljavanje!? neka milanović raspiše izbore pa neka onda poziva na sučeljavanje kod frenda ace

FR
frkuki
13:07 26.05.2015.

Država se raspada, a Milanović bi javno debatirao te prodavao maglu i latinizme, ma debatiraj Milanoviću s Aleksandrom Kolarić, to vi crveni buržuji najviše i volite, laprdanje do besvijesti, samo da se ništa konkretno ne radi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije