Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iznenadila e-mailom

Ravnateljica agencije savjetnicima ne da govoriti za medije

30.03.2015., Vodice - U vodickom hotelu Olimpia odrzan je 8. drzavni skup ucitelja i nastavnika povijesti. Skupu su nazocili i visoki vojni duznosnici kako bi priblizili nastavnicima temu domovinskog rata i 20 godina od VRO Oluja
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
01.04.2015.
u 19:00

Zaposlenici Agencije za odgoj i obrazovanje tvrde da je ravnateljica Jadranka Žarković-Pečenković uvela žestoku cenzuru

Ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković-Pečenković koja je, dok je mi nismo na to "podsjetili", na seminar o Domovinskom ratu "zaboravila" pozvati ministra branitelja Freda Matića, zabranila je savjetnicima i ostalim zaposlenicima da bez njezina odobrenja pozivaju ikoga na skupove koje organiziraju. Mail je osim zaposlenicima središnjeg ureda u Zagrebu upućen i savjetnicima u podružnicama u Rijeci, Splitu i Osijeku.

Mail nam je poslala glasnogovornica po nalogu ravnateljice. U njemu piše da "prije slanja poziva državnim i lokalnim institucijama, ministarstvima, udrugama, organizacijama i medijima na događanja u organizaciji Agencije pisanim putem" ravnateljicu moramo obavijestiti koga i na koji događaj želimo pozvati. Uzvanicima možemo pozivnicu uputiti tek nakon što nam ravnateljica da suglasnost. To je čista cenzura – komentirao nam je jedan zaposlenik Agencije i dostavio mail.

– Bez suglasnosti ravnateljice Jadranke Žarković-Pečenković, molim vas, nemojte odgovarati na upite novinara – istaknuto je u mailu uz objašnjenje da se ne odgovara na telefonska novinarska pitanja, nego da se novinare zamoli da svoje upite šalju mailom i to ne savjetniku od kojeg žele dobiti odgovor, nego glasnogovornici Agencije.

– To je apsurdno. To je, zaista, žestoka cenzura – kaže naš sugovornik.

Ravnateljica Žarković-Pečenković u tome ne vidi ništa sporno.

– Takva je procedura, a pisana je komunikacija najbolja. Slažem se da savjetnici imaju pravo govoriti o tome što rade, ali ja sam odgovorna za taj rad i govor – kazala je ravnateljica. Na zaključak da time iskazuje nepovjerenje prema savjetnicima, kratko je dodala: "Nije nepovjerenje u pitanju, nego smo glasnogovornica i ja prve na liniji bojišnice prema medijima." 

>> Na skup nisu pozvali ministra Matića da ne uvrijede predavače i goste?! 

>> Jadranka Žarković Pečenković nova ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje

Komentara 9

CE
cenzura
20:12 01.04.2015.

Večernjak nastavlja s blaćenjem svakoga tko na bilo koji način podržava braniteljski prsvjed. Ravnateljica agencije nije pozvala Matića na taj seminar jer ga više nitko iz braniteljske populacije nemože vidjet. Zamjerio se svima i svakome slijepo slušajući svog velikog vođu.. Večernji sada na perfidan način iskapa bilo šta protiv onih kojima Matić punjena ptica nije po volji. Čuo sam od jednog novinara da postoje čitave ekipe koje prate Glogoškog, Klema, Deura i druge kako bi iskopali bilo šta u cilju diskreditacije. Jadno, jadno gospodo!

Avatar imotska115
imotska115
19:14 01.04.2015.

Nije tocno objasnila zasto ga nije pozvala, samo mogu zamislit zasto ga nije ouzvala.

Avatar Festival menstruacije
Festival menstruacije
20:23 01.04.2015.

A što bi Matić radio na seminaru o Domovinskom ratu, pričao kako se skrivao u podrumu i vadio potvrde o uraslom noktu da ne bi išao na prvu liniju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije