Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OKRŠAJ U RIJECI

Blaževića i Frljića gađali jajima, pročelnika za kulturu Šarara izudarali

oliver frljić
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/15
18.06.2015.
u 20:45

Riječki intendant Oliver Frljić i ravnatelj Opere Marin Blažević čitali su poruke mržnje koje su im u zadnje vrijeme upućivane

– Unatoč agresivnoj manjini, velika većina onih koji su bili prisutni pokazali su da je Rijeka nepokoren grad i žarište antifašizma – rekao nam je ravnatelj Opere riječkog HNK Marin Blažević, neposredno nakon performansa koji je bio uvertira u otvorenje festivala Riječke ljetne noći.

Sjedeći za stolom na trgu ispred kazališta, intendant Oliver Frljić i Blažević čitali su njima dvojici upućene prijeteće poruke i uvrede s Facebook-stranice "Otkaz Frljiću i Blaževiću". Što su uvrede bile gore, to je jedna mala skupina, prema Blaževiću od najviše desetak ljudi, sve glasnije vikala i približavala se "pozornici". Premda su Frljić i Blažević neistomišljenicima nudili mikrofon da glasno i jasno izreku svoje mišljenje, agresivna skupina ipak se odlučila za gađanje jajima koja su donijeli sa sobom, pa nisu posegnuli za kamenjem i rajčicama koji su im se nudili u sklopu performansa. Frljića su promašili, Blaževića pogodili, ali su izazvali i negodovanje većeg dijela publike.

Kako nam je rekao Blažević, bacače jaja najviše je uzrujala šutnja kojom su on i Frljić u jednom trenutku odgovorili na poruke mržnje. Jednog građanina, koji je sve shvatio kao vrijeđanje Domovinskog rata, najviše su, pak, uzrujale replike kalašnjikova koje su Blažević i Frljić također izložili kao moguće sredstvo obračuna. Konstatacijom kako su još jednom pokazali razinu demokracije, Frljić i Blažević su zaključili performans, a kolateralna žrtva njihove akcije bio je riječki pročelnik za kulturu Ivan Šarar kojeg je fizički, zbog svoje vlastite "teme", napao lokalni aktivist Mićo Antolović.

Foto: Alcatel

>> Frljić u hrvatskoj i srbijanskoj ekipi

Komentara 190

Avatar alien79
alien79
20:08 18.06.2015.

Ljevičari na aparatima

L0
luena 01
20:11 18.06.2015.

Bit ce toga jos vise i tko zna cega sve ... Nitko nece nikoga iz cista mira ,das mu dom domovinu on pljcka po svemu,a svijet je tako velik pa tko voli nek izvoli na drugom mjestu isto to sto radi zemlji u kojoj je trazio i nasao utociste... Bilo bi interesantno za vidjeti kako bi prosli...

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
20:12 18.06.2015.

Trula jaja su prefina za njega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije