Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIJEČI HVALE

Kovač: Pusić je iskusna političarka, gospođa, dama... Pusić: Kovaču sam nudila da ponovo radi kao veleposlanik

Miro Kovač i Vesna Pusić
Foto: Davor Puklavec/Marko Prpić/PIXSELL
1/5
08.08.2016.
u 19:57

Kao najveću prijetnju nacionalnoj sigurnosti Kovač je istaknuo islamski tetorizam, a Pusić ISIL, ali i desničarski ekstremizam unutar Hrvatske

Vesna Pusić iz HNS-a, ministrica vanjskih i europskih poslova u prošloj vladi, i Miro Kovač, sadašnji ministar iz redova HDZ-a, danas su se međusobno pohvalili gostujući u Dnevniku Nove TV.

Pusić je kao najbolju osobinu Kovača kao šefa diplomacije istaknula "poznavanje cijelog niza ljudi u europskim strukturama s obzirom na dugu diplomatsku karijeru", a Kovač je na pitanje koje je Pusić imala najbolje karakteristike odgovorio: "Iskusna političarka, sveučilišna profesorica, gospođa, dama..."

Pusić je na pitanje bi li Kovač mogao opet biti veleposlanik u nekoj velikoj zemlji odgovorila potvrdno.

- Sigurno, već je pokazao da može i ja sam mu zapravo i ponudila, nakon što se vratio iz Njemačke, da ponovno radi kao veleposlanik, ali u ovom trenutku i on i ja smatramo da idemo na pobjedu - rekla je Pusić.

Kao najveću prijetnju nacionalnoj sigurnosti Kovač je istaknuo islamski tetorizam, a Pusić ISIL, ali i desničarski ekstremizam unutar Hrvatske. Oboje su rekli da je Hrvatska sigurna zemlja, no Pusić je dodala da treba razviti novi pristup zbog terorizma, a Kovač da trebamo usvojiti novu strategiju nacionalne sigurnosti.

Pusić je, na pitanje kako bi riješila problem sa Srbijom i njihovim zakonom o ratnim zločinima, rekla da tijekom pregovora treba postići da se taj zakon stavi Ad acta.

- To naravno, Srbiju ne priječi da proglasi univerzalnu jurisdikciju, ali to je onda jedna druga situacija - rekla je.

- Hrvatska je u ovom razdoblju stvari koje su de facto obraćanje unutarnjem auditoriju radila na vanjskom planu i zato smo u ovako lošoj situaciji - dodala je Pusić.

- Ja moram zaista izraziti čuđenje što gđa. Pusić nije pratila kako to sve skupa funkcionira. Naime, u čemu je stvar. Jedna Njemačka, zajedno s Velikom Britanijom je blokirala Srbiju na putu u EU jer nije surađivala s Prištinom. Mi smo vrlo jasno ugradili u pregovarački proces kriterij da Srbija taj zakon mora promijeniti. Mi smo isto tako ugradili da Srbija mora omogućiti žrtvama rata pristup pravosuđu i omogućiti odštetu. Napravili smo veliku stvar, bez tih pomaka u tom procesu Srbija neće moći napredovati. Kada su Njemačka i Velika Britanije blokirale Srbiju dvije godine tada je naša diplomacija s gđom. Pusić, tražiti da se to ugradi, no ona to nije učinila. Mi smo to ispravili. Postoji dokument koji se može provjeriti - rekao je Kovač.

>> Marijana Petir kritizira Vladu: Nije zaštitila hrvatske interese

Komentara 27

Avatar Retardo
Retardo
20:13 08.08.2016.

Fina dama koja u javnosti kopa nos i grize nokte? Desničarski ekstremizam od kojeg nitko u zadnjih 20 godina nije u Hrvatskoj stradao? Za razliku od Pusićkine ekipe koja razbija glave maloljetnim dragovoljcima, pendreči invalide u kolicima, nokautira bakice od 80 godina po trgovima, kolje po Banovini i Kordunu, uništava spomenike i glorificira masovne pokolje nad Hrvatima, u kojima su, između ostalog, sudjelovali apsolutno svi preci gospođe Pusić?

LU
lukivoda
20:31 08.08.2016.

Gospon Kovač dajte se uozbiljite

LA
LANA555
20:50 08.08.2016.

Hahahahahaha ! Fina dama koja je spala na komadičak zemlice pa ide tužit susjedicu da je to nezino.Koja sramota i bruka miljonerka tako nisko pada i bruka se.Škrta i pohlepna ko sam vrag.Ko dabu sasobom u grob sve to bogastvo mogla odnjeti.Užas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije