Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Seli u Zagorje

Grabar-Kitarović ispunila obećanje: Bista Josipa Broza Tita odnesena s Pantovčaka!

Pantovčak Tito
Foto: Ured predsjednice
1/4
18.03.2015.
u 16:08

Iz Ureda predsjednice izvijestili su da je danas obavljena "primopredaja umjetničkih djela i ostalih artefakata zaostavštine Josipa i Jovanke Broz iz nekadašnje Vile Zagorje"

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ispunila je još jedno predizborno obećanje. Bista Josipa Broza Tita odnesena je iz Ureda predsjednice na Pantovčaku.

Iz Ureda predsjednice izvijestili su da je danas obavljena "primopredaja  umjetničkih djela i ostalih artefakata zaostavštine Josipa i Jovanke Broz iz nekadašnje Vile Zagorje".

Bista predana na korištenje Muzejima Hrvatskog zagorja

Grabar-Kitarović odlučila je da će odnesena djela biti predana na korištenje Muzejima Hrvatskog zagorja, kao što jučer najavila tijekom posjeta Njemačkoj.

"Stručno preuzimanje obavili su mr. Vlasta Krklec, ravnateljica Muzeja Hrvatskog zagorja, kustosica Tanja Brlek, v. d. voditelja Muzeja Staro Selo Kumrovec i muzejski savjetnik Galerije Antuna Augustinčića u Klanjcu g. Davorin Vujčić. Među više od stotinu djela, uz Augustinčićevo poprsje Josipa Broza i još  jedno gipsano, dva su portreta, ulja na platnu Marina Tartaglie i Omera Mujadžića", stoji u priopćenju glasnogovornika Ureda predsjednice Luke Đurića.

>>Grabar-Kitarović: Merkel mi je otkrila što zamjera našoj Vladi

>>Grabar-Kitarović primila Bozanića, priželjkuju dolazak Pape u Hrvatsku

Komentara 662

A9
AAA-999
16:28 18.03.2015.

Bravo, Predsjednice! Tako se radi. Korak smo bliže slobodi.

BS
bajo_slavonac
16:26 18.03.2015.

Nadam se da će uskoro i Kazališni trg vratiti svoje pravo ime i Zagreb osloboditi imena ovog diktatora i zločinca!

Avatar TvojUjko
TvojUjko
16:28 18.03.2015.

Što će bista u uredu, jednog od največih ubojica vlastitog naroda u 20. stoljeću

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije