Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crkva nastoji naplatiti dug

Javna dražba za passat fratra Šime koji je prodao crkveno zemljište

10.03.2013., Sibenik Fra Sime Nimac prodaje u sibenskoj autokuci svoj automobil Passat za 120.000 kuna. Automobil je izlozen na parkingu autokuce Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/2
19.12.2015.
u 22:30

Vozilo je procijenjeno na 200.000 kn, što je kap u moru u odnosu na 9,8 milijuna koliko fratar mora vratiti

Passat fra Šime Nimca bit će prodan na javnoj dražbi 12. siječnja 2016. Ovrhu je zatražila Župa Blažene Djevice Marije iz Baške Vode koja želi naplatiti tražbinu od svoga bivšeg župnika koji je za 9,8 milijuna kuna prodao crkveno zemljište, a novce zajedno s bankaricom Jasminom Bilonić potrošio ili sklonio.

Kupio ga u ljeto 2012.

Oboje su na Županijskom sudu u Splitu nepravomoćno proglašeni krivima. Fra Nimcu je izrečena kazna od 24 mjeseca zatvora, a J. Bilonić 21. Novac nije pronađen ni vraćen, a njih su dvoje u sudnici teretili jedno drugo. Crkva se nastoji naplatiti od Nimca protiv kojega je pravomoćno dobila spor pred Općinskim sudom u Benkovcu koji je presudio kako novce mora vratiti svojoj bivšoj župi.

Vozilo Volkswagen Passat CC 2.0 TDI DSG, je iz 2012., a procijenjen je na 200.000 kuna. Javna dražba održat će se na splitskom Općinskom sudu, a vozilo se može pogledati ispred crkve Gospe od Zdravlja, odakle ga je fra Šime prije točno godinu dana pokušao odvesti, ali mu to nije pošlo za rukom. Šime Nimac kupio ga je u ljeto 2012., nedugo nakon što je prodao crkvenu nekretninu, u isto vrijeme kada je Jasmini Bilonić kupio jahtu "Lucky me". Kada je izbila afera, vozilo je sam dovezao i parkirao pred crkvu, međutim, lani ga je pred Novu godinu odlučio odvesti.

Fratri mu vozilo nisu dali pa je pozvao policiju, u uvjerenju kako se sudska blokada odnosi samo na zabranu otuđenja, a ne i korištenja passata. Međutim, bio je u krivu i auto je ostao parkiran ispred crkve gdje se nalazi i danas.

Posudba prijatelju

Crkva je Općinskom sudu u Benkovcu podnijela prijedlog i za ovrhu nekretnine od 14.880 četvornih metara u Lišanima Ostrovičkim čiji je posjednik Šime Nimac, a riječ je o uređenom mladom masliniku. Na istom sudu podnijeli su i prijedlog za ovrhu 236.000 eura od Ivana Validžića koje mu je posudio Nimac, što je Validžić na Sudu potvrdio. Za veći dio novca ne zna se gdje je ni nakon suđenja iako je Nimac rekao da su na računu Jasmine Bilonić u Partner banci 2,5 milijuna kuna, još 3,5 milijuna da joj je dao u garaži trgovačkog centra Joker, 410.000 kuna platio je njezin brod, sa 300.000 kuna Bilonić je vratila raniji dug rođakinji, 50.000 kuna uplatio joj je na račun i ona ih je podigla.

Priznao je i za posudbu prijatelju, tvrdi kako je 130.000 kuna potrošio na projekt obnove crkve, a za milijun i pol kuna je rekao da ih je potrošila ili ih još uvijek troši Jasmina Bilonić. Ona se na te riječi križala. Sud joj je blokirao jahtu i 2,5 milijuna kuna na računu, za koje i ona kaže da nisu njezini, ali su na njezinom imenu zbog usluge fra Šimi. Do njih će Crkva doći tek okonačnjem sudskog postupka.

>>Fra Šime svjedočio: Nadbiskup Barišić mi je rekao 'Imaš moju podršku'

>>Crkva se ovrhom želi naplatiti od fra Šime

Komentara 14

Avatar Prava Hrvatina
Prava Hrvatina
07:59 20.12.2015.

Fra Šime je istinski pravi hrvat po jelu, odijelu i djelu i ne trebamo ga sada osuđivati ako se uz Boga i domoljublje osjetil kao svoj na svome u svom poduzetničkom dišpetu i profitnom afinitetu.

DU
Deleted user
22:52 19.12.2015.

Kaj cc passat......ak je ovaj sa fotke onda nije sigurno i sigurno ne vrijedi 200000kn. Narodno koturalo polovno i 200000kn.

SI
simeeee
09:59 20.12.2015.

Nije to ovaj passat sa slike, cc je maslinasto zeleni full opremljen...ovog bilog sad trenutno vozi i nije na prodaju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije