Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novac iz vinske omotnice

Hrvatskim vinima Agencija isplatila 1,2 milijuna kuna za promidžbu na trećim tržištima

čaša vina
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
07.04.2016.
u 10:51

Osnovni cilj mjere, kako navode iz Agencije, je povećanje promidžbe hrvatskih vina na tržištima trećih zemalja te povećanje prodaje hrvatskih vina na tim tržištima.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je 1,2 milijuna kuna za promidžbu vina na trećim tržištima, izvijestili su iz Agencije.

Agencija je na osnovi odobrenih sredstava iz Vinske omotnice za projekte u sklopu mjere Promidžba vina na tržištima trećih zemalja u razdoblju od 1. siječnja do 6. travnja ove godine isplatila potporu u iznosu od 758,3 tisuće kuna iz sredstava Europske unije i 454,98 tisuća kuna državnog proračuna, odnosno ukupno 1,2 milijuna kuna.

Potporu su dobili tvrtka Jako vino, u iznosu od 61,5 tisuća kuna za projekt Promidžba vina na tržištu SAD-a, Udruga vinara i vinogradara Erdut-Podunavlje, u iznosu od 71,8 tisuća kuna za projekt Promidžba vina na tržištu Srbije, Hrvatska gospodarska komora (HGK) 554,6 tisuća kuna za promidžbu vina na tržištu Srbije te Kutjevo 525,3 tisuće kuna za  projekt Promidžba vina na tržištu Bosne i Hercegovine.

Osnovni cilj mjere, kako navode iz Agencije, je povećanje promidžbe hrvatskih vina na tržištima trećih zemalja te povećanje prodaje hrvatskih vina na tim tržištima.

Mjera uključuje brojne promotivne aktivnosti u cilju pronalaženja novih potrošača, povećanja imidža, prepoznatljivosti, prodaje i potrošnje hrvatskih vina sa zaštićenom oznakom izvornosti i vina sa oznakom sorte.

Najmanji iznos potpore je 3.000 eura, a najveći 160.000 eura (od toga 100.000 eura iz sredstava EU i 60.000 eura iz državnog proračuna Republike Hrvatske).

 Agencija je također isplatila obrtu za uzgoj školjaka "Štica" iz Stona više od 70 tisuća kuna iz Europskog fonda za ribarstvo, za završeno ulaganje u sklopu mjere 2.1. "Proizvodne investicije u akvakulturi".

Sredstva će obrt koristiti za kupnju stroja za sortiranje školjki i vanbrodskog motora, kojim su unaprijeđeni uvjeti rada uzgajališta.

U sklopu mjere 2.1 "Proizvodne investicije u akvakulturi" Agencija za plaćanja za završene projekte do sada je isplatila više od 25 milijuna kuna.

Agencija je iz IPARD programa isplatila milijun kuna za nekoliko korisnika za završeno ulaganje u sklopu mjere 101 "Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva u svrhu restrukturiranja i dostizanja standarda Zajednice".

Obrtu "Nada" u Karlovačkoj županiji isplaćeno je 74,5 tisuće kuna za ulaganje u poljoprivrednu mehanizaciju i opremu (traktor, atomizer i malčer).

Obrtu za ratarstvo i voćarstvo Ravnica iz Osječko-baranjske županije isplaćeno je 580,2 tisuće kuna za podizanje trajnih nasada,  izgradnju sustava za navodnjavanje i zaštitu od tuče te za poljoprivrednu mehanizaciju. Korisnik je nabavio traktor, malčer, atomizer i viličar.

OPG-u Vinceljak Ankica isplaćeno je 414,2 tisuće kuna za podizanje nasada voća, izgradnju sustava za navodnjavanje i zaštitu od tuče te sustav akumulacije. Korisnik je nabavio i opremu za podrezivanje, rezanje i ribanje, a ulaganje je realizirano u mjestu Radoboj u Krapinsko-zagorskoj županiji. 

Komentara 1

Avatar Hadezeov domoljub
Hadezeov domoljub
12:05 07.04.2016.

Na alkoholna pića isto slike o štetnosti alkohola i negovim poljedicama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije