Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borna Rendulić:

Uspjet ću ostaviti trag u NHL-u, makar i težim putem

Borna Rendulić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
20.04.2016.
u 08:30

'Bio sam jako dobar u predsezonskom kampu Colorada, ušao sam u NHL momčad, što je bila velika stvar. Hvalio me tada i trener Patrick Roy i legendarni Joe Sakic.'

Najveća zvijezda hokejaškog SP-a koji se ovoga tjedna igra u Zagrebu sigurno je Borna Rendulić, 24-godišnji Zagrepčanin koji je jedini Hrvat u povijesti koji je zaigrao u NHL-u. Prošle sezone za legendarni Colorado Avalanche odigrao je 11 utakmica (i zabio jedan gol), a ove sezone još tri. Ostalih 68 ove sezone odigrao je u AHL momčad San Antonio Rampage.

Žele ga drugi NHL klubovi

– Bio sam jako dobar u predsezonskom kampu Colorada, ušao sam u NHL momčad, što je bila velika stvar. Hvalio me tada i trener Patrick Roy i legendarni Joe Sakic. No u te početne tri utakmice jednostavno nisam iskoristio šansu – iskren je Borna Rendulić.

Ne voli Borna kad uz njegovo prezime svi dodaju “NHL igrač”.

– Istina je da sam u dvije različite sezone igrao NHL, da sam zabio i gol, no ja sam još uvijek AHL igrač. Tek kada u kontinuitetu budem igrao NHL i kada ostavim neki trag, onda ću se smatrati dijelom tog elitnog društva.

Renduliću 1. srpnja istječe ugovor s Colorado Avsima pa još ne zna gdje će igrati sljedeće sezone.

– Ugovor istječe 1. srpnja, ali Colorado ima prava na mene i iduće dvije godine. Zato Avsi mogu odlučiti i poslati me u razmjeni u neku drugu NHL momčad, a mogu i raskinuti ugovor sa mnom i pustiti me besplatno, iako je to najmanje vjerojatno – objašnjava Borna i dodaje:

– Agent mi je rekao da se nekoliko NHL momčadi interesiralo, no moguće je da sezonu-dvije otiđem u Europu, pa primjerice preko KHL-a ili Švedske tražim povratak u NHL. U svakom slučaju, ne odustajem od NHL sna, želim ostaviti trag u najboljoj ligi svijeta. Samo je pitanje kojim ću putem doći do tog ostvarenja. U NHL-u, naravno, ima i puno politike, raznih igrica, jer utjecajni agenti guraju svoje igrače. Zato za uspjeh treba imati i sreće.

Postoji li šansa da Bornu gledamo u KHL-u u dresu Medveščaka?

– KHL je druga najjača liga svijeta i sigurno bih je želio igrati, ali realno Medveščak sada nije izgledna opcija za mene. Nikad ne reci nikad, ali želio bih u neki jači KHL klub koji će izboriti play-off.

Naravno, pod tim ne mislim na top KHL momčad, jer meni treba osrednja ambiciozna momčad u kojoj ću imati veliku minutažu – pametno razmišlja Borna.

Na brojna putovanja u KHL-u ne bi se morao navikavati jer ove je sezone u AHL-u sa San Antonijem SAD prošao uzduž i poprijeko.

Dijelio dvoranu sa Spursima

– Odigrao sam čak 68 utakmica (op.a. 16 golova, 22 asistencije), od toga polovicu gostujućih. Bilo je jako naporno, naputovali smo se i avionom i autobusom, tako da baš i nisam imao vremena upoznati čari Teksasa. Naravno, lakše je putovanja preživjeti u Avsima jer tamo imamo svoj avion i najbolje hotele, dok se u San Antoniju putuje redovnim linijama – kaže Borna i dodaje:

– Utakmice igramo u istoj dvorani kao i Spursi, no zbog toga što nam se domaće utakmice nikada ne poklapaju, nisam uspio nijednom gledati Duncana, Ginobilija, Parkera i društvo.

Na kraju se Borna osvrnuo na reprezentaciju, s kojom ovoga tjedna u Zagrebu igra SP divizije 1B.

– Uvijek sam jako volio igrati za reprezentaciju i uopće mi nije bilo problem putovati 17 sati avionom kako bih se priključio reprezentaciji. Sada sam ovdje među iskusnijima i drago mi je da našim talentiranim igračima mogu prenositi svoje iskustvo – rekao je Borna i dodao:

– Prve dvije utakmice na SP-u smo izgubili, ali vjerujem da možemo pobijediti u tri preostale te tako osvojiti broncu. Večeras trebamo pobijediti Rumunje i onda ćemo se napuniti samopouzdanjem.

U Zagreb je Rendulić stigao bez prednjeg zuba, “jedinice”.

– Bez njega sam ostao još na početku sezone, ali ne isplati se stavljati umjetni s obzirom na to da ću do kraja karijere ostati bez još mnogo njih – sa smiješkom je zaključio Rendulić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije