Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na izvanrednoj skupštini DHFR-a

Izglasano nepovjerenje Ireni Škorić i Upravnom odboru

Irena Škorić
Foto: Anto Magzan/Pixsell
03.02.2015.
u 21:29

Nadzorni odbor u sljedećih desetak dana donijet će odluku kako dalje, a do tada se suzdržava od ikakvih komentara za javnost.

Svega tri mjeseca nakon što je došla na funkciju predsjednice Društva hrvatskih filmskih redatelja, Ireni Škorić i Upravnom odboru večeras je na izvanrednoj skupštini društva pedesetak redatelja izglasano nepovjerenje.

Sazivanjem ove sjednice Nadzorni odbor (predsjednik Vinko Brešan, Zrinko Ogresta i Zrinka Matijević Veličan) želio je prekinuti nefunkcioniranje Društva zbog kontinuiranih razmirica između predsjednice i većine članova Upravnog odbora kojega čine Branko Ištvančić, Danijel Kušan, Hana Jušić i Neven Hitrec.

Prije dva dana Irena Škorić je u „otvorenom pismu“ članovima društva i javnosti željela prikazati da se protiv nje vodi hajka jer, kao što je napisala, „najvažnijom točkom svog programa, zbog kojega sam i izabrana, smatram tezu kako Društvo treba osamostaliti od HAVC-a i stvari postaviti tako da on bude u funkciji Društva i razvoja filmske kulture, a ne obrnuto, da Društvo bude servis HAVC-a.“

Nadzorni odbor u sljedećih desetak dana donijet će odluku kako dalje, a do tada se suzdržava od ikakvih komentara za javnost. No, jasno je da od predsjednice/ka DHFR-a očekuju da ima sposobnost povezivati i pomirivati razne „struje“, da mora biti diplomatičan i na korist svima, a ne potencirati sukobe kakvima je sadašnji mandat bio obilježen i zakočen od početka.

>> 'Kompromitiraju me jer HAVC-a želi svu kontrolu nad filmskim udrugama'

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije