Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Diva editorijal

'Jako mi je drago što kultura vožnje biciklom postaje popularna i kod nas'

Tena Nemet Brankov
Foto: Karmen Poznić
1/4
07.03.2015.
u 12:00

Mlada glumica Tena Nemet Brankov nosi dva poznata glumačka prezimena, no na daskama se tek treba dokazati. Na našoj je audiciji prošla...

Tena Nemet Brankov relativno je novo lice na glumačkoj sceni.

Iako, kao kćeri poznatog glumačkog para, Marine Nemet i Slavka Brankova (kojeg se generacija koja je gledala “Smogovce” prije nego što je Tena uopće rođena, ako ni po čemu, sjeća po ulozi Crnog Džeka), njezino ime nije nepoznato.

Roditelji su je uvijek podržavali u želji da krene njihovim stopama.

Tata čak i više, dok joj je mama Marina govorila da ni daske koje život znače nisu pošteđene stresa.

Tena je studentica treće godine glume na Akademiji dramskih umjetnosti i nedavno je dobila prvu veću ulogu. U predstavi „Fine mrtve djevojke“ zamijenila je trudnu kolegicu Ivanu Roščić u ulozi studentice Ive.

Kako je od malih nogu u glumačkom okruženju, kao djevojčica trčkarala je kazalištem Gavella, vrlo je rano dobila sliku o glumačkom poslu, primjećujući sve njegove mane i vrline. No kaže da bi i bez te privilegije vjerojatno opet izabrala glumu za svoj poziv. I, tko zna, možda uspjesima jednog dana nadmaši svoje, danas nažalost pokojne, roditelje koji iza sebe imaju zavidan broj uloga.

Kći jedinica glumačkog para prisjeća se:

- Tata je bio glavni kada me je trebalo zabavljati, čitao mi je priče, igrao se sa mnom, vodio me na dječje predstave. Bila sam princeza. Mama se pak uvijek brinula o školovanju, odgoju i “ozbiljnim”stvarima, tako da su se lijepo nadopunjavali. Kao maloj djevojčici tri najdraža zanimanja bila su mi astronautkinja, časna sestra pa tek onda glumica. Kako sam rasla, kroz hobije i aktivnosti na ova prva dva mjesta izmijenila su se mnoga zanimanja, ali gluma je uvijek bila tu. Za glumu sam se potpuno odlučila u srednjoj školi. Tad mi se iskristaliziralo da se u životu želim baviti glumom.

Za Tenu je još prerano da bi mogla odabrati je li joj ljepše glumiti na filmu ili kazališnim daskama. Zasad su mladoj glumici i film i kazalište užitak. Što je još zanima osim posla za koji se školuje? Za svoj gušt voli crtati, a ono bez čega ne bi mogla zamisliti život je - bicikl.

- Emotivno sam vezana za svoj bicikl i jako mi je drago što kultura vožnje biciklom postaje popularna i kod nas.

Foto: Karmen Poznić

Foto: Karmen Poznić

O svojoj dnevnoj rutini kaže: - Dan mi započinje doručkom, šetnjom psa i odlaskom na Akademiju, a radni se dan produži do kasne večeri. Pravi studentski život!

Prioritet joj je fakultet, a potom bi željela raditi ono što voli i biti sretna. Na pitanje kako bi sebe opisala u nekoliko riječi, Tena kaže da je zaigrana, znatiželjna i zanimljiva. Tenina tri “Z”.

Pitali smo Tenu imaju li svi koji se nađu u ovom poslu neku zajedničku crtu.

- Glumci? Glumci su različiti i posebni, to je ono što ih čini zanimljivima. No možda je ono što nas sve povezuje strastvenost i ljubav prema glumi - kaže mlada glumica.

Prave životne vrijednosti usadili su joj roditelji pa kod ljudi, kaže, izuzetno cijeni iskrenost i odanost, dok laž jednostavno ne može podnijeti. Njezina životna priča, rani gubitak roditelja, ojačala ju je, ali joj i zauvijek oduzela onu bezbrižnost koju imate kada se roditelji brinu za vas. Njihovo je mjesto zauzela Tenina divna baka te prijatelji na koje može računati u svakom trenutku. Često se poziva na onu životnu mudrost – što te ne ubije, to te ojača.

Tena se od malih nogu bavila plesom i tjelovježba ima važnu ulogu u njezinu životu, no otkad je upisala Akademiju, za ples više nema vremena. Mala nadoknada su joj scenski pokreti, a odnedavno ide i u teretanu. Kad je pak riječ o zdravoj prehrani, glumica je rezolutna: - Za mene je jedina zdrava prehrana kuhinja moje bake.

Nakon studentskih obaveza, najbolje je opuštaju odlasci u teretanu ili trčanje sa psom na nasipu, a voli provoditi vrijeme s prijateljima, uz dobar film ili u kazalištu.

- Najbolji savjet koji sam dobila od roditelja je „Budi ono što jesi“ i trudim se to uvijek biti.

Ova urbana djevojka voli i modu.

- Moda je vezana uz razdoblja i stilovi se stalno vraćaju.

Volim eksperimentirati s odjećom, kombinirati staro s novim. Najdraža mi je mamina stara crna pletena vesta, kožnate hlače, onsie prugasta pidžama i košuljica bez rukava iz second hand shopa u Parizu. Najviše volim nositi kombinezone, i to sve koje posjedujem. U njima se najbolje osjećam.

Foto: Karmen Poznić

Foto: Karmen Poznić

>>Ecija Ivušić uskočila je u kožne hlače, nabacila kožnu jaknu, nije nedostajalo ni zakovica...

>>'Životni san mi je da plaćam sve račune na vrijeme i da ne trebam zbrajati svaku kunu'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije