Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje za nesreću u Adi

Pijan uletio u zavoj sa 107 km na sat i sletio s ceste, poginuo mu suputnik

Nesreća kod Osijeka
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
1/7
11.11.2016.
u 14:47

Škorjanec toga dana nikako nije smio voziti, ne samo zato što je pio nego i zato što mu je vozačka bila oduzeta – zbog prijašnje vožnje pod utjecajem alkohola

– Nas dvojica popili smo oko litru rakije, ali znao sam da neću voziti. No, Adam je rekao, ako sam mogao voziti do Bilja, da mogu i natrag. Nažalost, sjeo sam za upravljač njegova Mercedesa – istaknuo je u svojoj obrani Toni Škorjanec (22) iz Antunovca. Tragični epilog toga dana, 12. kolovoza, zbio se u 21.20 sati, kada je Škorjanec sa suludih 107 kilometara na sat uletio u oštri lijevi zavoj, sletio s ceste, udario u metalnu ogradu, a zatim i u kut mosta u Adi nedaleko od Osijeka. Poginuo je suputnik Adam Zajkić (51) iz Osijeka, dok je Sara Blažević (19) teško ozlijeđena. Vozaču je kasnije izmjereno 2,17 promila alkohola u krvi, a pronađeni su i tragovi diazepama, lijeka na popisu droga. Škorjanec toga dana nikako nije smio voziti, ne samo zato što je pio i zato što mu je vozačka bila oduzeta – zbog prijašnje vožnje pod utjecajem alkohola.

– Iako sam im rekao da se vežu, Adam to nije htio učiniti. Rekao mi je i “što voziš kao baba” – branio se Škorjanec na Općinskom sudu u Osijeku. Priznaje krivnju, ali poriče da je pio lijekove. Istaknuo je kako osjeća veliki teret pa čim izađe iz zatvora, želi se, kaže, zaposliti i plaćati odštetu Sari Blažević i obitelji Zajkić. Suđenje mu je, inače, i počelo i završilo za jedan dan, a izricanje presude je u ponedjeljak.

>> Mercedesom sletio s ceste: Vozač neozlijeđen, poginuo putnik sa stražnjeg sjedala

Komentara 2

DU
Deleted user
15:16 11.11.2016.

A kaj bi bilo da je sa Mercedesom uletio u neki Polo ili Corsu i ubio još 2-3 ljudi??? Uzeti mu vozačku doživotno i zatvoriti ga na najmanje 5 godina jer je jako dobro znao kaj radi!!!

KS
krao_sam
13:04 12.11.2016.

dati mu jaci auto da se ne ozljedi drugi put.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije