Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suđenje u rujnu

'Fatalna ujna' i nećak: Nismo krivi za Domagojevu smrt!

Slađana Novoselnik (1)
Ivo Čagalj/Pixsell
18.06.2013.
u 16:05

'Fatalna ujna' i nećak za ubojstvo Domagoja Novoselnika u prvom stupnju u rujnu prošle godine nepravomoćno su osuđeni na 22, odnosno 10 godina zatvora, no Vrhovni sud je presudu ukinuo početkom ožujka

Sutkinja splitskog Županijskog suda Katija Blaće u utorak je na prvom ročištu ponovljenog suđenja za ubojstvo Domagoja Novoselnika nastavak zakazala za 17., 18. i 19. rujna. Tada će se - kako smo doznali s obzirom da je suđenje zatvoreno za javnost - saslušati svi svjedoci koji su bili saslušani i na prvom suđenju žrtvinoj supruzi Slađani Novoselnik i njezinom nećaku koji je u vrijeme ubojstva bio maloljetan.

Upravo njegova maloljetnost u vrijeme zločina, kad je imao 17 godina, bila je razlog za isključivanje javnost iz procesa. Oni su u prvom stupnju u rujnu prošle godine nepravomoćno osuđeni na 22, odnosno 10 godina zatvora.

No Vrhovni sud je presudu suca Vladimira Živaljića ukinuo početkom ožujka, smatrajući da nije dovoljno dobro dokazano da je Slađana Novoselnik doista nagovorila nećaka da ubije njezinog muža.

Kako doznajemo, nakon što su se oboje optuženih na početku ponovljenog suđenja u utorak izjasnili da nisu krivi, sutkinja Blaće je prihvatila prijedlog o iznošenju dokaza i saslušanja svjedoka s prvog suđenja. Maloljetni nećak ubijenog nastavit će se braniti sa slobode na koju je pušten u ožujku nakon što je proveo u pritvoru maksimalno vrijeme dozvoljeno za maloljetnike, dok će Slađana Novoselnik ostati u splitskom pritvoru i do novog suđenja.

Suđenje je izazvalo ogromnu pažnju javnosti i medija, a Slađanu Novoselnik su zbog navodne intimne veze s nećakom prozvali "fatalna ujna". Ubojstvo građevinskog poduzetnika iz Virovitice dogodilo još u ljeto 2011. na Hvaru, tada su dvoje optuženih pokušali sve prikazati kao samoubojstvo, no vrlo brzo su bili optuženi za teško ubojstvo u kojem je Slađana Novoselnik bila inicijator, a nećak izvršitelj, optužnicom ga se teretilo da je ujaka ubo nožem u prsa. Prema optužnici, Slađana je svog partnera nagovorila da ubiju Domagoja kako bi mogli nesmetano zajedno živjeti u vezi koja je tada trajala već godinu dana. Kad se oko para stegao obruč, nećak je prvo priznao ubojstvo, da bi na prvom suđenju za sve pokušao optužiti ujnu.

>>Inscenirala je svađe i tri je godine nagovarala nećaka na ubojstvo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije